Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Türkiye MIPIM 2016’ya 50 stant, 850 katılımcı ile çıkarma yaptı - Emlak Haberleri

        Esin TÜMER / GAZETE HABERTÜRK

        Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, Fransa’nın Cannes şehrinde dün başladı. 18 Mart’ta sona erecek fuar 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiriyor. Fuarda bin adet proje sergileniyor. Türkiye 850 katılımcı ve kapladığı 1700 metrekarelik alanda 89 ülke arasında ilk 5’te yer alıyor. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor.

        TÜRKİYE’DEN 19 BELEDİYE BAŞKANI KATILIYOR

        20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye’den katılan kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat şirketleri bin 700 metrekarelik yere sahip. Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri de fuarda stant açtı. Fuara Türkiye’den 19 belediye başkanı katılıyor.

        Fuara stantla katılan şirketlerin arasında İTO ve Emlak Konut GYO’nun yanı sıra Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor.

        İSTANBUL, LONDRA İLE PARİS’İN ARASINA GİRDİ

        Fuar kapsamında, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) desteğiyle hayata geçirdiği, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer alarak fuar alanının en önemli bölgesinde konumlanan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nda açılış etkinliği gerçekleştirildi. Çadırda İstanbul’un 24 saatinin ses ve görüntü efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik “Yaşayan İstanbul Maketi” ile 3. havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketleri yer alıyor.

        BELEDİYELER YATIRIMCI AVINDA

        8 büyükşehir dev projelerini sergiliyor

        MIPIM’de bu yıl Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri dev projelerini sergiliyor. İşte o projeler:

        -Antalya Büyükşehir Belediyesi Kruvaziyer Limanı, Kaleiçi Yat Limanı, Boğaçayı ve Konyaaltı Sahili

        -Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Organize Sanayi Bölgesi, Ayvalık Kruvaziyer Limanı, Sarmısaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi, Port Gömeç, Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü

        -Bursa Büyükşehir Belediyesi Sıcak Su Kentsel Dönüşüm, İpekiş Termal Turizm ile Uludağ Kirazlıyayla Sürekli Eğitim Merkezi

        -Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlânâ Kültür Vadisi, Metro Konya, Meram Teleferik, Karapınar Güneş İhtisas Endüstrisi, Hüyük Rüzgâr Enerjisi Üretim Tesisi, Sebze ve Meyve Hali, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi

        -Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu-Giresun Havalimanı, Ünye Konteyner Limanı, Melet, Çambaşı Yaylası Kış Sporları Kayak Merkezi ve Çambaşı Ekolojik Tatil Köyü.

        'TECRÜBEMİZİ HER ÜLKEYE SATABİLİRİZ'

        İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2016’ya Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü vuracağını söyledi. İTO’nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nın açılışında konuşan Çağlar, “Yapımı devam eden 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz” dedi. 2015’te yabancılara 5.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını anımsatan Çağlar bu rakamın orta vadede 15 milyar dolara çıkarılabileceğini vurguladı.

        'STANT ZİYARETLERİ İLGİYİ ORTAYA KOYDU'

        MIPIM’in Türkiye temsilcisi Alkaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2016’nın Türkiye çıkarmasına sahne olduğunu söyledi. Türkiye’nin fuarın ilk gününde ortaya koyduğu performansa dikkat çeken Alkaş şöyle konuştu: “Uluslararası yatırımcının ilgisini stant ziyaretleri ve ikili görüşmeler ortaya koyuyor. Bunda Türkiye’nin gayrimenkul firmaları kadar MIPIM’de belediye başkanlarımızın öncülüğünde stantları ile yer alan şehirlerimizin büyük etkisi oldu.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ