Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İzmir'e 800 milyon TL’lik 3 proje yapacak - Emlak Haberleri

        Murat ERVİN - İZMİR

        Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İzmir’deki inşaat sektörünün büyüme hızının 7 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngördü. Gökdemir “İstanbul ve Ankara’da konut arzının fazla olması nedeniyle bu illerdeki inşaat firmaları düşük kârlarla çalışıyor. İzmir’de ise konut arzı az fakat talep yüksek. Yani tam tersi bir durum var” dedi. İstanbulİzmir otoyolu ile İzmir-Ankara hızlı treninin 1-2 yıl içinde hizmete girecek olması ve artan konut ihtiyacı nedeniyle büyük yatırımcıların rotasını İzmir’e çevirdiğine dikkat çeken Gökdemir “İstanbul ve Ankaralı yatırımcılar sayesinde Türkiye’nin yeni şantiyesi İzmir olacak” ifadelerini kullandı.

        2016 ila 2023 yıllarını kapsayan 7 yılda İzmir’deki inşaat sektörünün büyüme hızının İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngören Gökdemir “Bunu bir çok ulusal yatırımcı da söylüyor. İzmir’de ise ayda 6 binden fazla konut satılıyor” dedi. Kentin bu potansiyelini değerlendirmek için harekete geçtiklerini kaydeden Gökdemir, yedinci kuleyi inşa edecekleri İzmir’e bu yıl 3 projeyle 800 milyon liralık yatırım yapacaklarını aktardı.

        YENİ KENT’E ÇARŞI VE CITY PROJESİ

        Türkiye’nin ilk Yeni Kent Merkezi olarak belirlenen ve iki ilçeyi birden kapsayan alanda 24 katlı Çarşı Kule’nin inşaatına başladıklarını belirten Gökdemir, şöyle konuştu: “Bu yatırımın maliyeti 90 milyon liraya yakın. Yine aynı bölgede iki kule ve caddeden oluşan Megapol City’yi kente kazandıracağız. Bu yatırımın değeri de 90 milyon TL civarında. Urla Kalabak’ta yapacağımız Megapol Country ise 600 milyon lirayı bulacak. Yani 2016’da toplam 800 milyon liraya yakın bir yatırımı hayata geçiriyoruz.”

        ‘İSTANBUL’A 4 SAAT MESAFEDEYİZ’

        “İstanbul-İzmir otoyolu ile Ankara-İzmir hızlı treninin projenin yakınından geçecekğini belirten Gökdemir “Çarşı Kule’de çalışan veya yaşayan biri isterse 4 saatte İstanbul’a, Ankara’ya gidebilecek” dedi.

        24 KATLI KULEDE 156 BİRİM VAR

        İçerisinde 6 adet dükkãn, 99 adet ofis, 45 adet daire ve 4 adet dubleks evden meydana gelen Megapol Çarşı Kule toplam 156 adet bağımsız birimden oluşuyor. 24 katlı projede teslimlerin 2017 Haziran’da yapılması planlanıyor. Tek blok şeklinde yükselen projede otopark, mağaza, kongre merkezi, lobi bulunuyor.

        METREKARESİ 2 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

        Megapol Çarşı Kule’de metrekare fiyatlarının 2 bin dolar civarında olduğunu belirten Gökdemir, “Fiyat politikamız nedeniyle Çarşı Kule’de çok kısa sürede 3’te 1’ini sattık. Talep nedeniyle satışlarımıza lansman öncesinden başlamak durumunda kaldık. Yıl sonuna kadar ise projedeki tüm gayrimenkullerin satılmasını bekliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ