Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İzmit Körfez Köprüsü'nün adı Osman Gazi Köprüsü oldu - Emlak Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü son tabliye yerleştirme ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Altınova-Gemlik Otoyol kesimi açılış programına katıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

        * 40 kilometrelik Altınova-Gemlik bölümünün hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, yüklenici firmalarımıza, işçilerimize, tüm finansör firmalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

        * Biraz önce son tabliyesinin vidalarını sıktığımız, arkadaşlarımızın kaynağını yaptığı bu otoyol az önce de ifade edildi İstanbul İzmir otoyolunun ilk bölümünü oluşturuyor.

        * Toplam yatırım bedeli 9 milyar doları bulan bu otoyol ilk tamamlananlar arasında yer alacak. Sadece İstanbul'un ve İzmir'in değil, Yalova, Bursa, Manisa'nın otoyoludur. Bu otoyol tüm Türkiye'nin otoyoludur. Neden, Trakya tarafından Edirne, Kınalı, İstanbul, Marmara tarafından İstanbul Ankara ile birleşen bu otoyol önemli akslarla buluşuyor.

        * 40 kilometrelik bölüm ve son tabliyesinin şu anda vidalarını sıktığımız önümüzdeki ay tamamlanacak Körfez Geçiş Köprüsü de bölge için rahatlama sağlayacaktır.

        * Altınova Gemlik otoyolu 50 dakika olan ulaşım süresini 20 dakikaya düşürecek. Körfez Köprüsü de ulaşım süresini 6 dakikaya indirecek.

        * Vakit nakittir demiş büyüklerimiz. Ekonomi bu, ekonomiden anlamak bu. Vakti nakde dönüştürüyoruz. Gebze'den Dilovası'na 2-2,5 saatte giden araç yarım saatten az sürede gidecek.

        * İstanbul'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek. Milyonlarca vatandaşımız her geçişinde adım adım bu köprünün inşa sürecini izledi. İşte şimdi sizler bu ayrıcalığı yaşıyorsunuz.

        "DAĞLARI DELDİK, DAĞLARI"

        * Kısaca bir şeyi paylaşmanın faydalı olacağına inanıyorum. Bizler inanın 13-14 sene önce bu görevleri üstlendiğimizde bir şeye çok inanmıştır.

        * Türkiye'nin yüz akı gurur kaynağı olacak projeleri ülkemize yakıştıramayanlar vardı. Biz bunları yapalım dedik. İstiklal Marşımız Mehmet Akif ne diyor biliyor musunuz? 'Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir, onu en çolpa herifler de emin ol becerir, sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye, iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye' bize bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.

        * Evet yıkmak kolay, yapmak zordur. İşte sizler bu inşada çalışan gençlersiniz, sizler eli molotofla dolaşanlardan değilsiniz, sizler elinde laptopla dolaşan, kitabıyla dolaşan gençlerdensiniz. Sizleri kutluyorum.

        * İşte İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nü yapıyoruz. İstanbul İzmir otoyolunu yapıyoruz. Boğaza 3. Köprü'yü Ağustos'ta açacağız. Marmaray'ı yapmıştık, 130 milyon vatandaşımız geçti. Şimdi Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Araçlar geçecek, nereden, yine denizin altından. Bunların hayalleri bile ulaşamaz bizim yaptıklarımıza.

        * Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Yapamazlar, edemezler diyenler oradan bir cevap daha verecekler. 13 yılda 18 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptık. 79 senede 6 bin 100 kilometre, 14 senede 18 bin 200 kilometre.

        * Sizler inşallah tarihe farklı kayıtlar düşeceksiniz. Göreve geldik, 26 havalimanı vardı, 29 yeni havalimanı yaptık. 500 bin konut daha yapılıyor. 250 bin yeni derslik yapıldı. 280 bin yataklı yeni yurtlar inşa edildi. Çalışmalar devam ediyor.

        * 3 bin üzerinde sağlık tesisi kuruldu. 5 bin yeni ambulans hizmete sokuldu. Dağlara çıkamıyorduk dağlara. Kış kar, ambulanslar geldi. Jet ambulanslar, helikopter ambulanslar geldi. Yeni hatlar yapılıyor.

        * Dağları deldik, dağları. Ferhat gibi geldik, çünkü biz Şirin'e aşıktık. Bolu Dağı Tüneli yapılmaz, patates tüneli mi yapalım dediler, biz geldik tüneli yaptık.

        * Kanal İstanbul projesi için de hayata geçirme çalışmaları devam ediyor. Türkiye 13 yıldır gece gündüz çalışıyor.

        "HAMDOLSUN SÜLEYMANIMIZ DA SİNANIMIZ DA VAR"

        * Şu anda Türkiye bir şey gösteriyor. Tüm kadrosuyla her proje adım adım geleceğe doğru inşa ediliyor. Türkiye'nin bu yatırımları hayata geçirecek kaynağı var.

        * Akif gibi ifade edersek hamdolsun Süleymanımız da var, Sinanımız da var. Bir yapmak için inşa ederken birileri yıkmak için çalışıyor. Gurur kaynağı olacak projeleri ülkemize yakıştıramayanlar var.

        * Adı 'Mimar Mühendisler Odası' hemen yargıya gidiyor, her yargıya gidişinde eli boş dönüyor. Bizim her projemiz birileri tarafından engellenmiştir. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyor ya. Köprü yaparız karşımızda bunlar, turizm projesi yaparız karşımızda bunlar, yol havalimanı yaparız karşımızda bunlar.

        * Termik santral, nükleer santral yaparız karşımızda bunlar kim bunlar muhalefet partileri ile ünlüleriyle ünsüzleriyle bunlar yıkım ekibi. Bunlara dışardan destek verenler var. Biz sadece proje geliştirmekle teknik ve finans sorunlarını çözmekle değil yıkım ekibiyle mücadele ettik. Sağolsun milletimiz bizi yalnız bırakmadı.

        "KÖPRÜMÜZÜN ADINI OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ KOYALIM DEDİK"

        * Önce haktan sonra halktan aldığımız güçle projelerimizi hayata geçireceğiz. Şimdi köprümüzün adını açıklıyoruz. Adını Osman Gazi Köprüsü koyalım dedik. Buralar zaten Osman Gazi'den bize miras değil mi?

        İzmit Körfez Geçiş Köprüsü son tabliyesinin yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen törende ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşma yaptı.

        Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

        * Bu proje İzmir'e bağlanıyor. Köprüsüyle 8 saatlik yolu 3 saate indiren otoyolu ile bağlanıyor.

        * Heyecanlıyız, birlikteyiz. Bu büyük projeye son civatayı koyduk. 2 bin 682 kilometreyi 6 dakikada geçeceğiz.

        * Eskiden hesap eden vatandaşlarımız şimdi hesap işine girmeden Körfez'i geçecekler.

        "VAATLERİMİZİN YÜZDE 100'ÜNÜ YERİNE GETİRDİK"

        * Bir başka anlamı da hizmette süreklilik. 2012'de 3 Kasım'da bayrağı devralan Cumhurbaşkanımız'dan ilk günki aşkla bu topraklara hizmet etmenin sevdasını yaşadık.

        * Bütün projelerde emeği geçen dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Diğer partiler iç mücadelelere girerken biz 2 Kasım sabahı nerede kalmıştık dedik, hizmet sektörüne devam ettik.

        * Vaatlerimizin yüzde 100'ünü yerine getirdik. Daha çok hizmet için yola çıkarız. Son 3 hafta içinde önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesini koyduk. Yaptırmayız denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bu Ağustos'ta hizmete koyacağız.

        * Onlar engellemek için biz inşa etmek için yola çıkarız. Geçen hafta Kocaeli'deydik. Düzceli kardeşlerimizle buluştuk. 591 milyon Türk Lira'lık toplu açılış yaptık.

        * Expo'yu da açacağız. Biz bu topraklarda taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Birileri terör tuzaklarıyla millete tuzak kurmaya kalkarsa onlara da izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz, hem de hizmetlerimize devam edeceğiz.

        * İnşallah nice hizmetlerle beraber olacağız. Biz hep hayırlı hizmetler için bir araya geleceğiz. Dördüncü uzun köprüsünün, İzmir İstanbul otoyolunun fikri öncülüğünü yapan Cumhurbaşkanımız'a, Binali Yıldırım'a, Lütfü Elvan'a teşekkür ediyorum.

        * Japon dostlarımıza, projeye katkı yapan bütün kuruluş ve kişilere teşekkürü bir borç biliyorum. Bu köprüyü gönülleri birleştiren köprü eylesin.

        * Milli beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ