Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak KALE grubu gayrimenkul sektörüne girdi - Emlak Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinden Kale Grubu, Bodur Gayrimenkul Geliştirme AŞ ile girdiği gayrimenkul sektöründe ilk projesini “Daire Kartal” ile hayata geçiriyor. Proje, Kale Grubu CFO’su Haluk Alperat, Bodur Gayrimenkul Genel Müdürü Bahadır Kayan ile Pazarlama ve Satış Müdürü Özgür Tuncel’in katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Yaklaşık 100 milyon TL ile hayata geçen proje E 5 Karayolu’na 150 metre ve Yakacık Metro İstasyonu’na 350 metre mesafede konumlanıyor. “Daire Kartal” ayrıca Pendik Marina’ya 8, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13, kilometre uzaklıkta yer alıyor.

        METREKARESİ 4 BİN 100 TL

        Toplam 174 daireden oluşan projede, 49 adet 1+1, 125 adet 2+1 daire bulunuyor. Net tavan yüksekliği 3 metre 15 santim olan daireler yerden tavana kadar uzanan camlar ile inşa edildi. Mimari tasarımını, TAGO Mimarlık’ın üstlendiği “Daire Kartal” hareketli tasarımı ve değişken dış formu sayesinde, tüm daire tiplerinin deniz ve Adalar manzarasını eşit şekilde görmesine olanak tanıyor. İstanbul Anadolu yakasının büyüyen bölgesi Kartal’da yer alan projede, dairelerin metrekare fiyatı 4 bin 100 TL’den başlıyor. Telefon kontrollü akıllı ev sistemi ile hayata geçirilen projede 40 metrekareden başlayan 1+1 daire fiyatları 290 bin TL’den başlarken, 75-105 metrekare arasında olan 2+1 daire fiyatları 780 bin TL’ye kadar yükseliyor. 2017 Eylül sonunda konut teslimleri yapılması planlanan “Daire Kartal” projesinde kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor.

        'ARSA STOKUMUZU DEĞERLENDİRECEĞİZ'

        Kale Grubu’nun sektörde 60 senelik birikimi olduğunun altını çizen Alperat: “Avrupa’nın üçüncü dünyanın ise on ikinci seramik üreticisiyiz. Yapı sektöründe 59 yıllık birikimimiz var. İnşaat sektöründeki gücümüzü kullanarak, prestijli projeler hayata geçirerek, sektörde fark yaratacağız” dedi. Kartal’ın gözde bir yer olduğunu belirten Alperat, projenin yıllık bazda yüzde 15-20 arasında prim yapacağını ön gördüklerini söyledi. Kale Grubu’nun Türkiye’nin birçok yerinde arsa stoklarının olduğunun altını çizen Alperat, “Sefaköy, Ömerli ve Ankara’nın da içinde bulunduğu pek çok yerde arsalarımız var. Bu arsalar bizi 5-10 sene götürür, yatırımlarımız devam edecek” dedi

        TELEFON KONTROLLÜ AKILLI EV SİSTEMİ VAR

        Bodur Gayrimenkul Genel Müdürü Bahadır Kayan, Kale Grubu’nun yapı sektöründe yarattığı katma değeri, bir adım ileri taşıdıklarını belirtti. “Gayrimenkul sektöründe ince iş olarak adlandırılan, seramik kaplama malzemeleri, vitrifiye ve banyo ürünleri gibi çok sayıda ürünü yarım asırdır biz üretiyoruz” diyen Kayan, her projemizde en iyi mekân tasarımlarını hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktardı. Telefon kontrollü akıllı ev sistemine sahip olan Daire Kartal’da rezidans hizmeti de yer alıyor. Projenin sosyal alanları arasında lobby lounge, açık yüzme havuzu ve yoga salonu bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ