Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Erdoğan 3. havalimanını incelerken uyardı - Emlak Haberleri

        Umut TÜTÜNCÜ / GAZETE HABERTÜRK

        Erdoğan’ın bulunduğu helikopter, inşaat alanı üzerinde bir süre tur attı. Cumhurbaşkanı ve beraberindekilere burada İGA yetkilileri tarafından havalimanı inşaatında süren çalışmalarla ilgili brifing verildi. İncelemede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da hazır bulundu. Yaklaşık 1.5 saat süren brifingin ardından Erdoğan makam aracıyla havalimanı şantiyesini gezdi.

        Cumhurbaşkanı’nın inşaat alanına yaptığı ziyaret 3 saat sürdü. Bakan Yıldırım ile konsorsiyum üyesi Limak Holding’in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, ilk etabı 2018’in şubat ayında hizmete girecek olan projeye ilişkin çalışmaların yüzde 20’sinin tamamlandığını ve tüm işlerin belirlenen takvime göre yürüdüğünü belirtti. Özdemir, inşaatta 15 bin kişinin çalıştığına dikkati çekti. Erdoğan’ın ise yetkililere, havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine azami ölçüde özen gösterilmesinde fayda olduğunu hatırlattığı öğrenildi.

        İLK ETABI ŞUBAT 2018'DE BİTECEK

        3 etapta bitirilecek havalimanının ilk etabının 2018’in şubat ayında tamamlanması hedefleniyor. İlk etap bittiğinde yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyanın en büyük şantiyelerinden 3’üncü havalimanında ilk etabın 2018’in başına yetiştirilmesi için 16 ülkeden 15 binin üzerinde personel, çalışmalarını sahanın farklı bölgelerinde eşzamanlı ve aralıksız sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ