Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Konut sektöründe yeni dönem ne getirecek? - Emlak Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bugün yaptığı açıklamalarda konut sektörünü de yakından ilgilendiren ifadelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Canikli konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağının altını çizdi. Canikli yatırım karşılığında konutun tamamının değil ancak belirli bir metrekaresinin satın alınabileceğini ifade ederken bunun karşılığı olarak da gayrimenkul sertifikası verileceğini söyledi.

        Başbakan Yardımcısı Canikli, "Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak. Yatırımcıya rekabet edebileceği bir maliyetle, düşük faizle kredi finansmanı sağlamamız gerekiyor uzun vadeli. Onu gerçekleştirmek için de kalkınma bankacılığını aktive ediyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen finansman modellerini hayata geçiriyoruz. İlk adımı attık" diye devam etti.

        Konuyla ilgili sektör patronları HABERTURK.COM'a özel açıklamalarda bulundu.

        "SINIRLI BÜTÇESİ OLAN KİŞİLERİN YATIRIM YAPMASINI SAĞLAYACAK"

        DKY İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ DUMANKAYA

        Gayrimenkul sertifikası sektörün büyümesine karşı katkı sağlayacak yeni enstrümanlardan bir tanesi. Konut alımı yapamayan sınırlı bütçesi olan kişilerin yatırım yapmasını sağlayacak. Bu konuda Borsa İstanbul ve KONUTDER olarak da calışmalara devam ediyoruz. Sektör olarak çeşitlilikten dolayı mutluyuz.

        "AZ RİSKLE DAHA ÇOK KAZANÇ SAĞLAMA ŞANSI"

        EGE YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI H. İNANÇ KABADAYI

        Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin nitelikli projelere daha kolay ulaşabilmesi için alternatif yatırım modellerine ihtiyaç var. Uygulamaya koyulacak olan gayrimenkul sertifikası kurumsal ve bireysel yatırımcılar için önemli bir model olacaktır. Özellikle ülkemiz gibi gayrimenkulün birincil derecede ihtiyaç ve yatırım aracı olduğu pazarlarda satın almayı kolaylaştıracak alternatif yatırım olanakları sektöre pozitif etki sağlayacaktır. Büyük yatırımcılar yanında daha kısıtlı bütçelere sahip marka projelerin oluşturduğu katma değerden yararlanmak isteyen tüketicilerin yatırımlarını çeşitlendirerek az riskle daha çok kazanç sağlama şansı elde etmesini sağlayacaktır.

        "DİĞER SEKTÖRLER İÇİN DE OLUMLU ETKİSİ OLACAKTIR"

        DAP HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZİYA YILMAZ

        Gayrimenkul alım satımını canlandıracak, teşvik edecek bu tür enstrümanları destekliyoruz. Yurtdışında örneklerini gördüğümüz değişik uygulamalar önümüzdeki süreç içinde ülkemizde de hayata geçirilecek ve benimsenecektir. Gayrimenkul sektörünü pozitif yönde tetikleyecek bu tür uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkulü daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir. İnşaat sektörü sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Dolayısıyla bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler için de olumlu etkisi olacaktır.

        "GAYRİMENKUL MARKALARI STOKLARINI KISA SÜREDE ERİTECEK"

        AŞÇIOĞLU YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR AŞÇIOĞLU

        Gayrimenkul Yatırım Fonu kurarak konut sertifikası ihracı yapılması, küçük yatırımcılar açısından çok verimli ve güvenilir bir yatırıma ortak olma imkânı sağlayacaktır. Aynı zamanda gayrimenkul markaları,stoklarını kısa süre içerisinde eriterek mevcut atıl stoklarından kurtulacak, buradan elden edilecek kaynaklarla banka kredilerini kapatarak elde tutma maliyeti ve finansmanyükünden kurtulacakları gibi, yeni yatırımlara girme imkânına da kavuşacaklar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ