Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Yurtdışına gitmekten vazgeçtim Türkiye'de yatırıma devam - Emlak Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınadı. Nisan ayında paralel bürokrasinin kendisini yıldırdığını, artık Türkiye’de iş yapamaz hale getirdiğini belirten Ağaoğlu, Türkiye’de devam eden projelerini tamamladıktan sonra, Türkiye’de iş yapmayı bırakacağını belirtmişti. Ali Ağaoğlu basın toplantısında, “Benim bürokratik oligarşi dediğim buydu. Maalesef bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler” diye konuştu. Ağaoğlu, paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlamasıyla iş dünyasının önündeki engellerin artık kalktığını belirtti.

        ‘3 KAT FAZLA ÇALIŞACAĞIZ’

        Ali Ağaoğlu, hukuksuz iptal kararını veren hâkimlerin görevden el çektirildiğini, bazılarının ise tutuklandığını ifade etti. Türkiye’de yatırım yapmaya devam edeceğini vurgulayan Ağaoğlu, “Yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız. Devlete de, hükümete de, millete de sonuna kadar güveniyorum. Hiç fire vermeden yatırımlara devam ediyoruz” diye konuştu. Ali Ağaoğlu, şimdiye kadar önü kesilen ve bu yıl başlatmak istedikleri Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy projelerinde 3 milyar dolarlık, enerji alanında ise 1 milyar dolarlık yatırımlarının devam ettiğini dile getirdi.

        ‘KAZANMA DÖNEMİ DEĞİL’

        Ekonominin çarklarının dönmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirten Ağaoğlu, “Dönem kazanma değil, döndürme dönemi. Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi.

        KÖRFEZ YATIRIMCISINA 25 MİLYON TL’LİK SATIŞ

        İş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklememesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, “Emlak Konut GYO’nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için fedakârlıklar yapacağının altını çizdi. Ağaoğlu, sektördeki oyuncuların da işbirliğine hazır olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin bu olaydan güçlenerek çıkacağını ifade etti. Ali Ağaoğlu, darbe girişiminin ardından, Körfez yatırımcılarını tek tek arayıp görüştüğünü belirterek, hepsinin Türkiye’ye olan güvenlerinin tam olduğunu ve Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceklerini belirttiklerini ifade etti. Ağaoğlu, perşembe günü, Körfezli bir yatırımcının Maslak 1453 projesindeki bir katı tamamen aldığını, bu satıştan toplam 25 milyon liralık gelir elde ettiklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ