Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Varyap'tan Bodrum'a 100 milyon Euro'luk yatırım - Emlak Haberleri

        Varyap Bodrum Yalıkavakta 100 milyon Euro yatırım bedeliyle hayata geçirdiği Varyap Yalıkavak projesini vitrine çıkardı. Mart 2016’da inşaatına başlanan proje 22 dönüm alan üzerinde yükseliyor. Projede 60 adet rezidans ve 110 odalı bir otel yer alıyor. Toplam 150 milyon Euro gelir beklenen projede, dairelerin fiyatları 390 bin Euro ile 1 milyon 200 bin Euro arasında değişiyor. 2018’in yaz aylarında yaşamın başlaması planlanan projede yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Kalan konut bedeli ise 30 vade farksız Euro cinsinden taksitlendiriliyor. Lansmanda 60 rezidanstan 25’inin satışa çıktığını belirten Varyap CEO’su Mehmet Erdinç Varlıbaş, ön satış döneminde 12 dairenin satıldığını belirtti. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bölgede 150 milyon Euro’luk yatırıma imza atacaklarını belirten Varlıbaş, ayrıca İstanbul Anadolu yakasında yaklaşık 1000 konutluk proje yapacaklarını kaydetti. Erdinç Varlıbaş Bodrum’un, İstanbul, Ankara ve İzmir’in arka bahçesi olduğunu söyleyerek, “Bodrum sahip olduğu iklim itibarıyla 12 ay yaşama müsait bir yer. Mevcut otel yatırımları Bodrum’un’ kapasitesinin çok altında. Ben kamu otoritesi olsam bölgede çok büyük kapasiteli, 12 ay hizmet verebilecek resort oteller yapardım. Örneğin Bodrum’u Belek gibi bir golf turizmi haline getirirdim” dedi

        ‘2017'DE SEKTÖRDE TALEP PATLAMASI YAŞANACAK’

        İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu ve bu pozisyonunu önümüzdeki 20 yıl boyunca koruyacağını vurgulayan Varlıbaş bu sektörün zarar görmesinin bazı kesimleri mutlu ettiğini dile getirdi. Varlıbaş 2001 krizini örnek göstererek şunları kaydetti: “2001’de yaşanan ekonomik kriz sonrası 4 yıllık dönemde yatırımcılar ve bireyler bekle gör politikasına girdi. 2005 yılında ise inşaat sektöründe büyük bir patlama yaşandı. Şu anda da benzer bir durum yaşanıyor. 4 yıldır Türkiye’yle uğraşıyorlar. Bundan dolayı insanlar yatırım yapmak için bekleme dönemine girdi fakat 2017’de gayrimenkul sektöründe gerek üretim gerekse talep konusunda patlama yılı olacak. 2017’den beklentilerimiz büyük hazırlığımızı da ona göre yaptık.”

        METREKARESİ 5 BİN EURO

        Varyap Yalıkavak’ta büyüklükleri 70 ile 200 arasında değişen 1+1’den 5+1 dublekse kadar daire seçenekleri yer alıyor. Dairelerin metrekare fiyatları ise 5 bin Euro’dan başlıyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ