Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Evde güç birliğinden 2.6 milyar TL doğdu - Emlak Haberleri

        Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla 1 Ağustos’ta başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası 15 Ekim’de sona erdi. Yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma imkânı veren kampanyada GYODER üyesi 49 firmaya ait 122 projede 60 bin konut ve 3 bin 200 ofis satışa sunuldu.

        GYODER’den yapılan açıklamaya göre iki buçuk ayda toplamda 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında elde edilen hasılat ise 2.6 milyar TL’yi buldu. Kampanyada yer alan konutların yüzde 32’si yüzde 0.70 faiz oranıyla satılırken, konutların yüzde 25’i peşin, kalan yüzde 43’ü de diğer ödeme seçenekleriyle satıldı. Ayrıca konutların yüzde 48’i metrekaresi 3 bin-5 bin TL’den, yüzde 18’i metrekaresi 5-7 bin TL’den, yüzde 33’ü ise metrekaresi 7 bin TL ve üstü fiyatlardan alıcı buldu.

        ‘ÖDEME PLANLARI DEVAM EDECEK’

        GYODER Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut ve GYODER kampanyalarının, yüzde 0.70 faiz oranıyla konut alımında önemli bir ivme yarattığını vurguladı. Torun, firmaların kampanya dışında da kendi imkânları ve banka anlaşmalarına bağlı ödeme planları sunduğunu belirterek “Yüzde 0.70 faiz oranı altında kısaltılmış vadelerin de oluştuğu bu ödeme planları devam edecek. Yakalanan bu güçlü ivme ile 2015’te ulaşılan 1 milyon 290 bin satış rakamına, 2016 yılı sonunda da ulaşabileceğiz” dedi.

        ‘DEVLET DESTEĞİ ARTARAK DEVAM ETMELİ’

        Sektör üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğine dikkat çeken Aziz Torun, “Sektör üzerinde önemli bir unsur olan bu indirimlerin sürekli kılınması gerekiyor. Ayrıca harçların ve damga vergilerinin düşürülmesi satışları olumlu yönde etkileyecektir. Ancak yine de 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda yüzde 8’e indirilen KDV oranının, ilk etapta Ocak 2018’e kadar devam etmesi çok önemli. Ayrıca tapu damga vergisinin de ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

        Hem sektör, hem de ekonominin ivme kazanması için bu konularda devlet desteğinin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu. Aziz Torun, GYODER olarak Türkiye’de yaratılan güç birliğini yurtdışında da yaratmak ve yeni projelere imza atmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

        MECLİS’İONARIYORLAR

        Aziz Torun, GYODER’in 15 Temmuz’da hasar gören Meclis’i onarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

        METREKARE FİYATI 5 BİN TL'Yİ BULDU

        - Konutların yüzde 25'i peşin satıldı.

        - Kampanya'da 60 bin konut satışa çıktı.

        - Konutların yüzde 48'i metrekaresi 3 ila 5 bin TL'den alıcı buldu.

        - Kampanyada 400 ofisin satışı yapıldı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ