Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Sapphire'de 47 daire satın alan gizemli yatırımcı belli oldu - Emlak Haberleri

        Kiler GYO'nun Sapphire'de sattığı 47 dairenin yeni sahibinin İranlı bir işadamı olduğu belirtildi.

        Kiler GYO bugün yaptığı açıklamda İstanbul Sapphire'de 47 rezidans dairesini tek bir müşteriye 90,5 milyon + KDV bedelle sattığını duyurdu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, satışın Mehrdad Safari'ye yapıldığı açıklandı; ancak Safari'nin kim olduğuna dair bir bilgiye yer verilmedi.

        Hürriyet'in haberine göre, Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, söz konusu daireleri alan kişinin İranlı bir iş adamı olduğunu belirtti.

        Nahit Kiler'in verdiği bilgilere göre, 45 yaşındaki Mehrdad Safari'nin ülkesi İran'da gıda ve gayrimenkul sektöründe yatırımları bulunuyor.

        REKLAM

        Kiler, "Mehrdad Safari daha önce bizim Sapphire projesinden bir daire kiralamıştı. Daha sonra bu daireyi satın aldı. Çocukları İstanbul'da okuyor. Bizden aldığı dairelerin bir kısmında yakın akrabaları oturacak. Kalan dairelerin bir bölümünü de kiralar veya satar. Satış işlemi dün gerçekleşti" dedi.

        Kiler, Mehrdad Safari'nin, Avrupa ve ABD'de de gayrimenkul yatırımları olduğunu söyledi. Kiler, satışını yaptıkları 47 daireden önemli bir bölümünde KDV oranın yüzde 1, bir kısmında ise yüzde 8 olduğunu söyledi.

        AVRUPA'NIN EN YÜKSEĞİ

        2016 yılının Aralık ayı sonunda Nahit Kiler, Sapphire'in satış kararının sürdüğünü, yeni teklifleri beklediklerini söylemişti. Yaklaşık değer o tarihte 824,5 milyon TL olarak hesaplanıyordu, bugünkü kurdan 47 dairelik satışın karşılığı ise yaklaşık 328 milyon TL.

        İstanbul Levent'te bulunan Sapphire rezidans 262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın (Moskova hariç) en yüksek residensı konumunda. Karma bir proje olma özelliği taşıyan Sapphire'in inşaatına 2006 yılında başlandı; Mart 2011'de tamamlandı. Proje, 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşmakta.

        Diğer taraftan değerleme bedelinin 101,27 milyon dolar olduğu ancak toplu satış nedeniyle iskonto yapıldığı belirtiliyor.

        REKLAM

        Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111,8 milyon TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90,59 milyon dolar +KDV bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ