Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Dünyanın en uzun binası hangisi? En uzun gökdelenler - Emlak Haberleri
        1

        Gökdelen savaşları hız kesmeden devam ediyor. Ülkeler, mimarlık ofisleri en şık ve heybetli binaları tasarlamak için yarışıyor. Gelecek 10 yılda yapılması, tamamlanması beklenen birbirinden ilginç ve gösterişli gökdelenler arasındaki Shanghai Tower açıldı ve dünyanın en uzun ikinci binası oldu.

        2

        SHANGHAI TOWER tam 2.4 milyar dolar maliyetiyle Çin'in en pahalı binası oldu. 2 yıldır bürokratik engeller yüzünden açılamayan binada dünyanın en üstün teknolojileri kullanıldı.

        3

        632 metre uzunluğundaki dev gökdelen 128 kattan oluşuyor ve 106 asansör bulunuyor. Asansörlerin dünyanın en hızlısı olduğu belirtiliyor.

        4

        220 bin metrekare ofis alanına sahip olan binada 34 bin 767 kişi barınabiliyor. 60 şirket şimdiden Şangay Kulesi'ne yerleşti bile.

        5

        Dünyanın en büyük online perakendecilerinden Alibaba da bu dev binaya taşınacaklar arasında. Dış cephedeki 20 bin parçadan oluşan büküm cam kaplamanın da bu ölçekte bir ilk olduğu açıklandı.

        6

        Dubai'deki 828 metrelik Burj Khalifa'nın ardından dünyanın en uzun 2. gökdeleni ileride unvanını başka yapılara kaptıracak. İşte yapım ya da proje aşamasında olan dev gökdelenler

        7

        SALESFORCE TOWER - ABD

        8

        60 milyar dolarlık teknoloji devi Salesforce'un Kaliforniya'da yaptırdığı bina 10 bin şirket çalışanının evi olacak. 2018 başlarında açılacak gökdelenin nihai inşaat bütçesi 1 milyar dolar olarak belirlendi. 30 katı şimdiden Bostonlu bir şirkete 15 yıllığına 560 milyon dolara kiralandı.

        9

        61 kattan oluşan binada güneş kullanımını maksimize etmek için her katta otomatik metal güneşlik, ve tente bulunuyor. 325 metre uzunluğuyla San Francisco'daki en uzun yapı olması da bekleniyor.

        67

        2021 yılında tamamlandığında dünyanın en uzun 6. gökdeleni olacak.

        68

        NEW HORIZON NEW YORK

        Yitan Sun ve Jianshi Wu tasarlanan bina aslında yatay. Central Park'ın 7 millik çevresine düşünülen projedeki bina genişliği 30 metre olacak.

        69

        304 metre uzunluğu da düşünüldüğünde bu Empire State'in 80 misli fazla iç mekan anlamına geliyor.

        79

        JEDDAH TOWER - SUUDİ ARABİSTAN

        80

        2013 yılında yapımına başlanan projenin sahibi tutuklu Prens El-Velid bin Talal. Gökdelen 2020'de tamamlandığında, o tarih itibarıyla 1 kilometre eşiğini aşmış ilk bina olacak.

        81

        1008 metre uzunluğuyla Burj Khalifa'nın tahtını devralacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ