Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Necker Island: Richard Branson'un özel adası Irma kasırgasına dayanamadı - Emlak Haberleri
        1

        Virgin Records ve Virgin Atlantic gibi firmaların kurucusu, 5 milyar dolar serveti olan ünlü Britanyalı işadamı ve girişimci Sir Richard Branson yine manşetlerde.

        2

        Genelde rock starlarını bile sönük bırakacak düzeydeki renkli hayatıyla konuşulan 67 yaşındaki Richard Branson, bu kez Atlantik Okyanusu'ndaki özel adası Necker Island gündemde.

        3

        ABD'yi kasıp kavuran ve saatte 300 kilometre hıza sahip Irma kasırgasının Britanya Virjin Adaları grubundaki Necker Island'dan da geçeceği biliniyordu fakat çılgın iş adamı adayı terketmedi.

        4

        Branson, birkaç sene önce de iki çocuğu ve 90 yaşındaki annesiyle birlikte ünlü aktrist Kate Winslett'i ağırlarken patlayan Irene kasırgasına aldırmamıştı. Fakat düşen yıldırımın tesisi yakması üzerine yeni baştan inşa etmek zorunda kalmıştı. İşte adanın hikayesi ve kasırga vurmadan önceki görüntüleri.

        5

        1978 yılında Britanya Virjin Adaları kümesindeki bazı adaların satılık olduğunu farkeden Richard Branson keşif amacıyla adalara tatile gelir. Plak şirketindeki rock yıldızlarının adalara getirme fikri üzerinde düşünür.

        6

        Helikopterle satılık adaları gezen Branson'un son durağı Necker Island olur. Tepeye tırmandığındaki manzaradan ve vahşi doğadan çok etkilenerek adayı satın almaya karar verir.

        7

        6 milyon dolar istenen adaya 100 bin dolar önerince reddedilir. Ertesi sene adanın sahibi olan ve Cobham Vikontu olarak bilinen John Lyttelton İngiliz soylusu acil nakde sıkışınca 180 bin dolar karşılığında anlaşılır.

        8

        İngiliz hükümeti, tam da bu dönemde yerleşimin olmadığı adalara 4 yıl içerisinde tesis inşa edilmesini aksi takdirde ilgili adaların hazineye devredilmesini sağlayan bir kanun çıkarır.

        9

        Richard Branson'un tropik rüyası da bu kanun vesilesiyle başlar. Şimdiki kadar varlıklı olmamasına rağmen, 28 yaşında satın aldığı adaya 3 yılda 10 milyon dökerek cennete dönüştürür.

        40

        Richard Branson'ın "hayatımın en iyi yatırımı dediği" ve 180 bin dolara aldığı Necker Adası için 2013 yılıdaki ekspertizde 60 milyon dolar fiyat biçilmişti.

        41

        2011 yılındaki kasırgada yanan adaya birçok talip çıkmasına rağmen Branson satmadı ve yeni inşa ederek kullanıma sundu.

        42

        O dönem yaralanan Branson, şu an Irma karsırgasını özel olarak yaptırdığı bu alanda geçirdi.