Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 'Türkiye'deki yatırımlarımıza devam edeceğiz' - Emlak Haberleri

        Ispartakule’de, TOKİ’nin tek yabancı sermayeli projesi Tulip Turkuaz, Emlak Konut A.Ş.’nin haksız ve tek yanlı uygulamaları ile durduruldu. 116 yıllık inşaat devi Van Herk Group; haksız rekabetçi, tek taraflı ve mesnetsiz iptal kararı ile 70 milyon TL’sine hapseden Emlak Konut A.Ş. ile Türk ve Avrupa mahkemelerinde hesaplaşmaya hazırlanıyor.

        Konuyla ilgili 31 Mayıs 2010 Pazartesi basın toplantısı düzenleyen Tulip Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Meyer Benitah şu açıklamaları yaptı; “Emlak Konut A.Ş. sonuçta bir devlat kuruluşudur. Bürokraside çalışan kişilerin yaptığı hatalar kuruma mağledilemez. Dolayısıyla bizim Emlak Konut’a küsmemiz mümkün değildir, Türkiye’deki yatırımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Ortaklarımız Murat Mertoğlu ve Burak Erten ile yaptığımız iş birliğinden dolayı mutluyuz. Yaşadığımız bu olumsuzluk bizdeki Türkiye’nin olumlu imajını değiştirmeye yetmez.”

        Toplantıda söz alan Tulip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Mertoğlu ise Emlak Konut A.Ş. ile yaptıkları sözleşmenin tek taraflı feshinin mümkün olmadığını belirterek, inşaat çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Mertoğlu “Bu süreçte projeye inanarak TulipTurkuaz’dan daire satın alan müşterilerimizden büyük destek gördük. Çok sayıda destek mesajları aldık. Hatta bu süreçde de ev almak isteyenler var, biz de bu vesileyle satışlarımıza opsiyonlu olarak devam ediyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ