Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:08:06 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Emlak Urfa Kalesi etrafındaki evler kamulaştırılıyor - Emlak Haberleri

        Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın 11 bin 500 yıllık tarihiyle çığır açması gerektiğini vurgularken, tarihi değerlerin korunması noktasına çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Fakkıbaba, tarihi kale etrafındaki evlerin yüzde 90'ını kamulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

        Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Şanlıurfa turizmini ve sorunlarını ele alan dernek yöneticileri ve başkan Fakkıbaba, belediyenin sürekli hareket halinde olduğunu vurguladı.

        Turizmci dernek yöneticilerinin Başkan Fakkıbaba ile yaptıkları ziyarette şehrin turizm sorunlarını dile getiren Başkan Rahime Yaşar, yeşil alanların bakım ve korunması hususunda görüş ve düşüncelerini paylaştı. Fakkıbaba, dernek olarak turizm işletmelerine anket formu dağıtacaklarını, gelişen turizm yapılanmasında yeni tur olanakları hazırlayıp, geniş katılımlı bir turizm konferansı planladıklarını açıkladı.

        Turizm noktasında karşılıklı fikir beyan edilen ziyarette Fakıbaba, Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısındaki izlenimlerini aktardı. Fakıbaba, "Japonya'da katıldığımız Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısında, millet bir asırlık kentleriyle övünürken 11 bin 500 yıllık kent tarihimizle çığır açmamız gerek, 2014 yılına kadar sizlerin bile hayal edemeyeceği çalışmalar ortaya koyacağız." dedi.

        Belediyenin hareket halinde olduğunu ifade eden Fakıbaba, tarihi eserleri takip ettiklerini, usulsüzlükleri savcılığa sunduklarını söyledi. Fakıbaba, kale civarındaki evlerin yüzde 20'sini kamulaştırdıklarını, hedeflerinin ise yüzde 90 olduğunu ifade etti.

        Fakıbaba, turizmin gelişmesi ve mevcut yapıların korunması noktasında tüm Şanlıurfa halkını, kamu kurum ve kuruluşlarının el ele bir bütün halinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba, belediyeyi aşan konularda vekillerin devreye girmesi gerektiğini ve belediye sorunları için hükümetin belediyelerden sorumlu bir bakanlık kurması gerektiğini söyledi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ