Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Ümraniye Kadastro Mühendisliği için inceleme başlatıldı - Emlak Haberleri

        Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, 2B arazilerini eksik yazıp ardından da Ağaoğlu’nun isteği doğrultusunda “Yanlışlık yoktur” yazısı veren Ümraniye Kadastro Mühendisliği için inceleme başlattı. Güney “Tapu memuru hata yapamaz” dedi.

        Habertürk’ün, işadamı Ali Ağaoğlu’nun şirketinin de ortak olduğu 2B kapsamındaki 2 araziyi 10’ar dönüm eksik yazan Tapu Kadastro’nun yanlışını Milli Emlak’ın düzelttiğine dair haberinin ardından önceki gün, Ümraniye Kadastro Mühendisliği yanlış ve komik bir açıklama yaptı. Konu tabii ki en fazla Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’in dikkatini çekti. Güney’in ifadeleri Ümraniye Kadastro Mühendisliği’nin Ağaoğlu’na verdiği basın bülteni gibi yazıyı yalanlıyor. Konu hakkında Ümraniye’den açıklama istediklerini ve kendilerine “Tapu kâğıtlarında hata yaptık ama tapu kütüğünde yapmadık” açıklaması yapıldığını belirten Güney, “Siz haberinizde eksik yazılmış tapuları yayınlamışsınız. Bu belgeler ortada iken, ‘sehven hata olmadığını’ söylemek mümkün değil. Biz şimdi müfettiş görevlendirdik. Müfettiş kanalıyla bu yanlış sadece tapularda mı yapıldı, yoksa tapu kütüğünde yapıldı mı, hata bilerek mi bilmeyerek mi yapıldı, onu tespit edeceğiz. Bunu da basınla paylaşacağız. Tapu memuru ister tapu belgelerinde ister tapu kütüğünde bilerek veya bilmeyerek hata yapamaz” diye konuştu.

        EN HÜZÜNLÜ RESMİ YAZI!

        Ümraniye Kadastro Müdürü adına resmi belgeye imza atan vekilin vekili kontrolör mühendis şimdiye kadar resmi bir belgeye yazılan en dramatik ifadeleri kullandı: Basına açıklama yapıyormuş gibi yapılan açıklamada “Haberler nedeniyle müdürlük çalışanları da zan altında bırakılarak mağdur duruma düşürüldü” denildi.

        'CEVABI VEKİLİN DE VEKİLİ VERDİ'

        Ağaoğlu’nun avukatına cevabı tesadüfen 2 günlüğüne yerinde bulunmayan Ümraniye Kadastro Müdürvekili İmam Yaşartekin’in de vekili olan kontrol mühendisi Özde Oran verdi. Yazıda Ağaoğlu’nun “Benim değil” dediği ve İstanbul Çekmeköy’de 91 ada 1 nolu parselde bulunan arazi için “Evet sehven eksik yazdık” deniliyor. Ali Ağaoğlu’nun kendisinin olduğunu kabul etmek zorunda kaldığı 92 ada 12 nolu parsel içinse her nedense “15 bin 541 metrekare olarak gösterilmiş olup, tasarruf hakkı müvekkilinizde bulunan bu parselde herhangi bir yanlışlık bulunmamaktadır” ifadesi var. Ağaoğlu da bu yazıya dayanarak gazetelere basın bülteni gönderdi. Oysa Habertürk’ün daha önce yayımladığı tapuların yanı sıra Maliye’nin yazdığı AC.10 sayı numaralı 12.03.2012 tarihli “Acele” kodlu yazıda her iki arazinin 10’ar bin metrekare eksik yazıldığı ve bunun düzeltilmesinin istendiği ifade ediliyor. Şimdi ya Maliye sahtecilik yaparak sahte tapu ve düzeltme istemini belirten yazılar yazdı ve kamuoyunu yanılttı ya da Ümraniye Kadastro Müdür vekilinin vekili bilerek yanlış bilgi verdi.

        GAZETE HABERTÜRK / Rahim AK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ