Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 2-B Arazileri 2B'ye yoğun talep - Emlak Haberleri

        Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan il olan Antalya'da defterdarlığa 40 günde yaklaşık 20 bin başvuru yapıldığı bildirildi.

        Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satın alma başvurularının 7 Mayıs'ta başladığını anımsattı.

        Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan il olan Antalya'da yasanın 82 binden fazla vatandaşı ilgilendirdiğini vurgulayan Mat, haziran ayı sonu itibariyle başvuruların başlamasından sonra 40 günde yasadan faydalanmak amacıyla yaklaşık 20 bin başvuru yapıldığını belirtti.

        Yasanın uzun yıllardır devlet ile halk arasında yaşanan sorunları çözecek olması açısından ''tarihi fırsat'' olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Mat, şunları kaydetti:

        ''Yasada arazinin kullanıcılarına ihalesiz doğrudan satın alınabilmesi imkanı sağlanıyor. Arazinin bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 44, taksitli ödenmesi halinde yüzde 30 indirim sağlanıyor. Arazi bedelleri belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilecek.''

        Mat, 2B arazileri ile ilgili bilgi almak isteyenlerin '@antalyada2b' twitter adresi, 'antalyadefterdarligi@yahoo.com'' e-mail adresi ve '0242 2386502' telefon danışma hattından bilgi alabileceklerini bildirerek, son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ