Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 2-B Arazileri 2B arazisi - Emlak Haberleri

        Orman ve Su Bakanlığı, 2B arazilerinin gelirinden orman köylüsüne pay ayırdı. Bu yıl 2B gelirinden ihtiyaç sahibi orman köylüsüne proje bazında kredi ve hibe uygulaması ile 26 milyon 831 bin lira verilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta düzenlediği toplantıda 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirip, 2013 hedeflerini açıkladı. 2B gelirinden orman köylüsüne destek vereceklerini aktaran Bakan Eroğlu, 2013 bütçesinden 26 milyon 831 bin liranın ihtiyaç sahibi orman köylüsüne verilmek üzere ayrıldığını bildirdi.

        Orman köylüsüne aktarılan kaynağın 4 kat artırıldığını belirten Eroğlu, 2003'te 335 milyon lira olan rakamın 2012'de 1,27 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Geçen yıl başlatılan seferberliğin tamamladığını hatırlatan Bakan Eroğlu, bu çerçevede 5 yılda 2 milyon 300 bin hektar yerine hedefler aşılarak, 2 milyon 420 bin hektarla rekor kırıldığını kaydetti. Bu yıl erozyonla mücadele kapsamında 5 yıllık eylem planı başlatacaklarını aktaran Eroğlu, proje ile 1,4 milyon hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yapılacağını dile getirdi.

        Enerji bağımlılığını azaltmak için yerli kaynakları devreye sokmak gerektiğini hatırlatan Eroğlu, "Türkiye enerjide dışa bağımlı. Cari açığımızın tamamı enerji ithalatından kaynaklanıyor. 55 milyar dolarlık geçen sene takriben enerji ithal ettik. Bunları devreye koymasaydık şimdi 10 milyar dolarlık doğalgaza daha fazla para vermek suretiyle ithalat yapmak durumunda kalacaktık." dedi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının son günlerde etkili olan kar yağışlarına karşı alınan tedbirleri yeterli bulup bulmadığı ile ilgili sorularına Bakan Eroğlu, gerekli tedbirlerin alınıp, vatandaşlara ikazların yapıldığını hatırlatarak, yollarda hiçbir sıkıntı olmadığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ