Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Gerçek kentsel dönüşümde yalıtım şart! - Emlak Haberleri

        Son günlerde tartışılan ve inşaat sektöründe büyük bir hareketlenme sağlayan kentsel dönüşümden mutlu çıkacak olan sektörlerden birisi de yalıtım sektörü. Şu an ülkemizdeki yapıların %85’ i yalıtımsız ve kentsel dönüşüm sonucunda 14 milyon yapının elden geçirilmesi bekleniyor. Bu durum mülk sahiplerinin cebine de olumlu yansıyacak. Isınmak için karşılaşılan yüksek doğalgaz faturaları yalıtım sayesinde yarı yarıya kadar inecek.

        Ülkemizin günlük enerji ihtiyacının %65’lik kısmı ithal edilmektedir ve bu ihtiyacın 2020 yılında %75-80 olacağı varsayılmaktadır. Bu, toplam enerji tüketiminin %30-40’ı konutlarda iklimsel konfor sağlanmak amacı ile ısıtma veya soğutmaya harcanmaktadır. Bu miktarın azaltılmasının ise büyük oranda ısı yalıtımı ile mümkün olduğunu belirten EPSDER Başkanı Ümit GÜNEŞ, enerji ihtiyacının dışa bağımlılık yarattığını ve ülkemize ciddi bir maddi külfet oluşturduğunu; ısı yalıtımı sayesinde enerji verimliliği, enerji verimliliği ile de israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve maksimum konforun sağlandığını belirtti.

        BM’nin açıkladığı İklim Değişlikliği Raporu’na göre 1990-2004 yılları arasında yüzde 72.6 ile karbondioksit gazı ile en hızlı artışı kaydeden ülkenin Türkiye olduğunu ve bunun temel nedeninin enerji kaynaklarını verimli kullanamama ve yalıtım hakkında bilinçsizlik olduğunu söyleyen EPSDER Başkanı Ümit GÜNEŞ ülkemizde o günlere göre az da olsa daha iyi bir yalıtım bilinci oluştuğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ