Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kampanyalar TOKİ'den 172 lira taksitle ev! - Emlak Haberleri

        Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ankara Mamak’ta dar gelirli vatandaşlar için inşa edip, 35 bin TL’den satışa çıkardığı 448 konuta başvurular yarın başlıyor.

        180 ay vadede 172 TL’den başlayan taksitlerle, satışa sunulan oturuma hazır konutlara başvurular, 24 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacak. TOKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre İdare, Ankara Mamak’ta inşa ettiği ve “kura” yoluyla hak sahiplerini belirleyeceği 448 konutu 4 bin TL peşinat, 180 ay vadeyle satacak. “Mamak 2. Etap 448 Konut Alt Gelir Grubu Projesi” kapsamında inşa edilen CY tipi bir oda bir salon niteliğindeki konutların fiyatları 35 bin TL ile 47 bin 500 TL arasında değişiyor. 47.65 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitleri de 172 TL’den başlıyor. 15 Kasım 2013’te gerçekleştirilecek kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenecek 448 konutluk projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 24 Ekim - 8 Kasım 2013 tarihleri arasında Ziraat Bankası Hamamönü Şubesi’ne başvurmaları gerekiyor. TOKİ’nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler başvuru bedeli olarak TOKİ hesabına bin TL yatırdıktan sonra kura çekilişine katılabilecekler. Kurada ismi çıkan hak sahipleri için yatırdıkları bu başvuru bedeli peşinatlarına sayılacak. Hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli iade edilecek.

        ARALIK AYINDA TESLİM EDİLECEK

        Oturuma hazır durumda bulunan konutların hak sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinin ardından Aralık ayında teslim edilmesi planlandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri 2 -18 Aralık 2013 tarihleri arasında sözleşme imzalayarak konutlarını teslim alabilecekler. Konutlar için taksit ödemesi de Ocak 2014’te başlayacak. Alt gelir grubundaki 448 konut için başvuruda bulunmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin ise en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması zorunlu olacak. Aylık hane gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL olması da aranan başvuru şartları arasında. Daha önce TOKİ’den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak da başvuru şartlarından bir diğeri. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri bu şarttan muaf tutulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ