Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Başbakan’ın çıkışı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Kaçak yapılar tespit edildi. Bina sahiplerine tanınan süre dolunca yıkım startı verildi - Emlak Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / ANKARA

        Başbakan Erdoğan, ağustos ayında Bodrum’da koy denetimine çıkmıştı. Erdoğan, kıyılardaki yapılaşma için “Bu kadar vicdansızlık olmaz” demişti. Başbakan’ın çıkışı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Kaçak yapılar tespit edildi. Bina sahiplerine tanınan süre dolunca yıkım startı verildi.

        ERDOĞAN MUĞLA’DA

        Başbakan Erdoğan bugün yeniden Muğla’ya gidiyor. Bakanlık da ilçe belediyeleri ile kaçak denetimlerini büyük ölçüde tamamladı. Buna göre, Göltürkbükü Cennet Koyu’ndaki 33 yapıya mühür vuruldu. Yapılara idari para cezası kesildi, 22 yapıya ruhsat verildi. 1 yapıda ise ruhsata aykırı bölümlerin yıkımı başladı. 10 ayrı bina için ise yıkım kararı alındı.

        320’Sİ DE YIKILACAK

        Mumcular Belediyesi’nde ise 320 yapı mühürlendi. Tümü için yıkım kararı alındı. Torba’da 8 kıyı yapısı ve 7 otelden ruhsata aykırı kısımlarının yıkılması istendi, binaları mühürlendi. İdari para cezası da uygulandı. Belediye, buradaki 3 otele ait yıkım kararı aldı. Kıyı yapılarının da tümü yıkılacak.

        Cennet Koyu’nda 33, Güvercinlik’te 320, Torba’da 15 yapı mühürlendi. Torba’da 3 otel ve kıyıdaki kaçak yapılar yıkılacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ