Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Türkiye elektriğine kavuştu - Enerji Haberleri

        Dün sabah saatlerinde Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi tüm hayatı felç etti. İstanbul'da metro, tramvay ve Marmaray'da ulaşım dururken, trafik ışıklarının da “sönmesi” ulaşımda büyük aksamalara neden oldu.

        Sorunun tamamen ortadan kalktığı mesajı ise Taner Yıldız'dan geldi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Slovakya'dan Türkiye'ye dönerken açıklama yaptı.Taner Yıldız'ın yaptığı açıklama şöyle:

        "Kesintilerin adliyedeki olayla ilgisi yok. Şu anda elektrik verilmeyen yer kalmadı, kesintilerin nedenini araştırıyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı

        Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Birçok bölgede sabah saatlerinden itibaren elektrik nakil hatlarındaki sorun nedeniyle Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul yönlerine YHT seferleri yapılamadı. Bu süre zarfında YHT yolcularının TCDD tarafından kiralanan otobüslerle gidecekleri yerlere ulaşması sağlandı.

        Enerji nakil hatlarındaki sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te YHT seferleri başladı.

        Elektrik kesintisinin gerekçesiyle ilgili olarak farklı yorumlar yapılırken kesintinin asıl nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada “Saat 10:36'da çökme meydana geldi. Siber bir saldırının olduğunu söyleyemem. Yani sebebinin şu ya da bu diye bir açıklama yapamam" demişti.

        "HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMIŞTIR"

        Elektrik kesintisi sonrası Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamadan önemli satır başları:

        81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır.

        Sağlık kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım, hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk oluşturacak bir durum yaşanmamıştır.

        Ayrıca 81 ilimizde aşı ve anti serum dağıtımı yaptığımız soğuk hava depolu araçlarımız, aşı ve anti serumları 8 ile 72 saat (+) 2 - (+) 8 °C'de muhafaza edebilen aşı nakil kaplarımız mevcuttur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ