Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakan Taner Yıldız'dan TANAP ve Gazprom açıklaması - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

        İzmir'in Karaburun ilçesinde rüzgar enerjisi santralin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, yerli kaynakların kullanılmasının, Türkiye'nin büyümesi açısından önem taşıdığını söyledi.

        "Türk Akımı'nın engellenmeye çalışılması"yla ilgili soruya bir Yıldız, "AB'nin, bir kısım ülkelerin fikirleri ayrı olabilir. Türkiye, milli duruşuyla kendine özgü çıkarlarını düşünerek proje üretiyor. Türkiye'nin menfaati söz konusu olduğunda, biz çok daha dikkatli oluyoruz. Türk Akımı, TANAP'ın ortağı olmamıza rağmen geliştirilecek bir projedir ve bununla ilgili Gazprom'la görüşmeler devam etmektedir" yanıtını verdi.

        "VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN RAĞBET EDİLMEYEN VAATLER"

        Taner Yıldız, seçim sürecinde ucuz enerji ve 1,5 liraya mazot vaatleriyle ilgili soru üzerine de siyasetin saygınlığının korunması gerektiğini vurguladı.Muhalefet partilerine, hem sektörle hem de vatandaşın ümidiyle oynamama çağrısında bulunan Yıldız, "Biz, ciddi bir iş yapıyoruz. Ülkeyi yönetiyor, Türkiye'nin büyümesini idare ediyoruz. Bu tür vaatlerin, vatandaşlarımız tarafından rağbet edilmeyen vaatler olduğunun bilinmesi lazım. Siz kalkıp da 1,5 liraya TÜPRAŞ'ın kapısından bidonlarla mazot satmayacaksınız, vatandaşın, çiftçinin ümitleriyle oynamayacaksınız" diye konuştu.

        Yıldız, HDP'nin elektrik bedeline ilişkin vaatleriyle ilgili ise şunları kaydetti:

        "Selahattin Demirtaş, kayıp kaçakların önlenmesiyle alakalı istismar ettiği Kürt vatandaşlara çağrıda bulunsun, hem kul hakkının hem devlet hakkının olduğunu söylesin. Kayıp kaçakları en aza indirmeyle alakalı beraber olalım. Madem ki Türkiye partisi olmak istiyorlar, yalnızca iki şehirde söyledikleriyle Türkiye partisi olunmaz. Siyasetin saygınlığının korunması adına, vatandaşların zekasına, sağduyusuna hürmet etmek adına, boş vaatlerde bulunmamalarını bir kez daha tavsiye ediyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ