Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan doğalgaz açıklaması - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "AK Parti, milli bir partidir ve AK Parti milliyetçilik duygularıyla beraber, yalnızca seçimlerde değil sair zamanlarda da politikalarını, stratejilerini buna göre uygulamış bir partidir" dedi.Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ'nin, "Mavi-Yeşil Bir Gün" sloganıyla Erciyes Dağı'nda düzenlediği temizlik kampanyasına katıldı.

        Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Erciyes'ten kar kalktıktan sonra her yıl düzenli olarak yapılan ve çevre hassasiyetini ön plana alan "mavi yeşil bir günden" bahsedeceklerini söyledi. Çevre ile ilgili hassasiyet gösteren başta AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Erciyes'te güzel bir etkinlik düzenlendiğini ifade eden Yıldız, "Böyle bir etkinliği düzenleyen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Hele hele enerji sektöründe, her zaman söylüyoruz, çevreye rağmen değil çevreyle beraber bütün bu yaptıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunu sadece sembolik, üç-beş cümleyle değil faaliyetlerimizle ve enerji sektöründe yaptığımız yatırımlarla da gösteriyoruz. Bu hassasiyetimiz tabii ki güzel bir Türkiye için devam edecek" diye konuştu.

        Yıldız, gazetecilerin doğalgaz fiyatlarına ilişkin sorusu üzerine de şöyle konuştu:

        "Eurostat verileriyle en son güncellendi ve bizim her zaman söylediğimiz gibi hamdolsun sanayide 28 AB üyesi ülkenin en ucuz Türkiye'de satıldığı bir kez daha orada yayınlandı. Hele hele son paritelerle beraber bizim hep bahsediyorum, Romanya gibi, Macaristan gibi nüfusu çok düşük olan ve büyüme hızları hemen hemen sıfır bazen de sıfırın altında olan ülkelerle artık karşılaştırılıyoruz. Yani biz büyümesi olan ülke olduğumuz halde yine de onlardan daha ucuz verebiliyoruz. Ben bunun en önemli gerekçesinin yerli kaynaklarımızla, yenilenebilir kaynaklarımızla dengelenen bir yapı olduğunu bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. O yüzden iyi niyetle de olsa tencere tava çalan vatandaşlarımızın bundan vazgeçmeleri lazım geldiğini ve ülkemiz adına, milli kaynaklarımız adına bunların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Avrupa'nın en ucuz doğalgazı Türkiye'dedir. Elektrikte en ucuz üç ülkesinden biri de Türkiye'dir."

        "AK PARTİ MİLLİ BİR PARTİDİR"

        Gazetecilerin, son günlerde milliyetçilik söylemlerinin arttığını belirterek bu konuda ne düşündüğünü sormaları üzerine Yıldız, milliyetçiliğin lafla, sözle olmayacağını söyledi.

        "Milliyetçilik ülkesini seven ve yaptığı bütün işleri ülkesi adına gerçekleştiren bir yapıdır" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

        "AK Parti, milli bir partidir ve AK Parti milliyetçilik duygularıyla beraber, yalnızca seçimlerde değil sair zamanlarda da politikalarını, stratejilerini buna göre uygulamış bir partidir. Bakın son 2 hafta içinde Amasya ve Sivas'ta çöpten elektrik elde edilen tesisleri açtık. Milliyetçilikle alakalı, en milli yatırımlarımız bunlar. Yerli kaynaklarımız ve çevre ile ilgili hassasiyetlerimizi ön plana alan yatırımlar. Çanakkale'de kömür santralini açtık, İzmir Karaburun'da rüzgar santralini açtık, Torbalı'da güneş santralini açtık. Menderes ilçesinde doğalgaz dağıtımıyla alakalı temelimizi attık, Aydın Germencik'te jeotermal tesislerini açtık. Yine çok yakınlarında, Aydın'da hayvansal atıklardan yaptık. Bu dediğimiz toplam tutar 5 milyar liranın üzerinde. Yalnızca bir bakanlığın açtığı bu. O yüzden milliyetçilik, milli duygular, milleti için vatandaşı için faydalı işler yapmakla gerçekleşiyor. O yüzden AK Parti bu duruşunu her zaman olduğu gibi muhafaza edecektir."

        DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

        Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir gazetecinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün partisince düzenlenen mitingde "Biz provokasyonların önüne geçmeseydik, seçim döneminde her gün kan akardı" dediğini anımsatması üzerine, şunları kaydetti:

        "Bunun üstü kapalı bir tehdit olduğunu rahatlıkla söylemem lazım. Bu tür şirinliklerle, şirinlik gösterileriyle asıl kimlikler örtülemiyor. HDP'den daha popülist bir parti şu anda yoktur. MHP ve CHP'yi de dahil ederek söylüyorum, bütün bu vaatlere rağmen söylüyorum. Çünkü HDP gerçek yüzünü vatandaşımıza sunmamaktadır. Vatandaşımızın hoşlanma ihtimali olan konuları mutfaklarında çalışıp onları servis etmektedirler. Biz her zaman söylüyoruz, PKK ile ilişkilerinin olmadığını, ülkenin birlik ve beraberliği için çalışacaklarını gerçek bir dille aktarmaları lazım. O yüzden bu popülizmleri de artık bırakmaları gerekiyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ