Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakan Taner Yıldız: Elektrikten dolayı sayılmayan oy yok - Enerji Haberleri

        Deniz ÇİÇEK / HT GAZETE

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, 31 Mart’ta ülke genelinde yaşanan büyük kesintinin sebebinin dış etmenler olmadığını söyledi. Yıldız, “Hacker’la falan ilgisi yok. Nedenini zaten açıklamıştık. Bir habere yansıyan kişi, hizmet aldığımız şirkette çalışan bir şahıs. Geçmişte hacker olabilir ama hacker’lığını uyguladığına dair bir bilgi yok. Onun etkilediği bir alan yok” dedi. Yıldız, geçen seçimlerde fırtına nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çekerek 7 Haziran için Meteoroloji’den bilgi istediklerini söyledi. Yıldız, “Fırtına yok ama yağış görünüyor” dedi.

        “Geçen seçimde oyları elektrik kesintisinden dolayı sayılmayan bir tane vatandaş yok” diyen Yıldız şöyle konuştu: “Muhalefet enerjiye sığınmasın. Bu seçim için de kimse kaygılanmasın. Seçim günü için Meteoroloji’den bilgi aldık. Fırtınalı mı diye öğrenmek istedik. Fırtına görünmüyor ama yağışlı olacak. Seçim nedeniyle bakım onarıma ara veriyoruz.” Kayseri’deki bir at çiftliğinde bir grup gazeteciyi ağırlayan Yıldız, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi:

        CHP’LİLER DE İSTİYOR: Bazı seçmenler, ‘AK Parti bu kadar güçlü olmasa da olur, puanı biraz düşsün’ diyor. ‘AK Parti iktidar olsun ama ben CHP’ye veririm’ diyen var. ‘Sana kurban olurum ama ben MHP’liyim’ diyen var. Bir CHP milletvekili, ‘Partimiz için uğraşıyoruz ama bu iktidarı siz götürürsünüz’ dedi.

        MAZOTTAN DAHA POPÜLİST: Popülizmin şimdiye kadar görülmemiş şeklini HDP yapıyor. 1.5 liralık mazot bile çok tutmadı. Ama Demirtaş’ın saz çalması, sanatkâr ruhu ne kadar şirinmiş meğer. Bu popülizmin en yüksek dozu.

        ARAÇ ARZ SIKINTISI YARATMAZ: Elektrikli araç elektrik arzında sorun yaratmaz. Arzımız talepten fazla olduğu için sıkıntı görmüyoruz. Rahatlıkla elektrikli araçlar için tedarik noktaları oluşturulur. TÜBİTAK’ın pil konusunda çalışması var.

        ‘TAHKİMİ KAYBETSEK KINA YAKACAKLAR’

        İran’la tahkim davasında fiyata ait kısmı Türkiye’nin kaybettiğine ilişkin bilginin kendilerinde olmadığını kaydeden Yıldız, “Tahkimde kaybetsek kına yakacaklar olduğunu görüyorum. Kazansak mum yakmazlar ama kaybedersek kına yakacaklar” dedi. Duruşmaların bittiğini, sonucu beklediklerini de söyleyen Yıldız, “2.5 milyar dolar alacağımız olduğuna inanıyoruz. İran, ‘Oturup anlaşabilir miyiz, fazla gaz verelim, sonra fiyatı konuşalım’ dedi, ‘yok’ dedik” dedi. Yıldız’ın diğer mesajları şunlar:

        TÜRK AKIMININ ADI DEĞİŞMEYECEK: Türk Akımı, Avrupa’nın gaz tedarikini sağlayacak. Avrupa istemiyorsa sipariş vermesin. Türkiye, kendi ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmesini yapacak. Dışişleri Bakanlığı, hattın koordinatlarıyla ilgili yazışmaları tamamlamak üzere. Hattın Türkiye’ye dönen 190 km’lik kısmı var. Bundan sonraki adım montajın başlamasıdır. Trakya’da doğalgazın sahipliğiyle alakalı bir şirket kurmak istiyoruz. Yunanistan’ın projenin adına itirazı oldu ama adı değişmeyecek.

        EN FAZLA GENSORU BANA GELDİ: En fazla gensoru gelmiş bakan benim. 8 tane. Herhalde sevmiyorlar beni. Cumhurbaşkanlığına danışma olmam için bir şey konuşulmadı.

        "KAÇAKLA İLGİLİ YASA ÇIKACAK"

        Faturalardan kaçak bedeli alınması için seçim öncesinde bile net konuşmadığına dikkat çeken Yıldız şöyle konuştu: “O yasa çıkacak. Kimsenin dava açma hakkı elinden alınamaz. Sadece davalarla ilgili düzenleme yapabiliriz. Bu boşluk giderilecek. Batıdaki vatandaşın bunu ödemesinin rahatsızlık verdiğini biliyorum. O yüzden Demirtaş’ın ‘Kaçak kullanmayın’ demesini istiyoruz, demiyor.”

        "KÖMÜRDE YERLİ İÇİN İNATÇIYIM"

        Yerli kömüre bakışlarını da ifade eden Yıldız, “Bu konuda inatçıyız, yerli kömürden vazgeçmeyiz. Yerli kömürden vazgeçmek ülkemize ihanet olur. Kazalardan vazgeçmemiz lazım, kömürden değil. Onun için de 202 tane yeraltı ocağı kapatıldı. Yerli kömürde 14 milyar ton tespit edilmiş rezerv var. Bugünkü değeri tonu 50 dolardan 7 trilyon dolar” diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ