Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Rusya: Türk Akımı anlaşması 1 Kasım’dan önce zor - Enerji Haberleri

        Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boruhattı projesi ile ilgili hükümetler arasında yapılacak sözleşmenin 1 Kasım erken seçimlerekadar imzalanmasının çok zor gözüktüğünü tekrarladı.

        Cihan'ın haberine göre, Rusya’nın Uzakdoğu kentlerindenVladivostok’ta basının sorusu üzerine Rus bakan Türk Akımı ile ilgilideğerlendirmede bulundu. “Biz yarın bile görüşmeleri devam ettirmeyeve hükümetler arası sözleşmeyi nihai şekilde hazırlamaya hazırız.Fakat bana göre Türkiye’nin bunu seçimlere ve yeni hükümetinkurulmasına kadar yapması çok zor gözüküyor.” dedi.

        28 Ağustos’ta da Rusya Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı ile ilgiliHaziran ayından bu yana Ankara’dan yeni bir teklif almadıklarını,Türkiye’de hükümet kurulması ile ilgili sorunlar çözülmeden tekliflerialmayı beklemediklerini söylemişti.

        Rusya Enerji Bakanı, “Biz hükümetler arası sözleşmeprojeleri ile igili görüş alışverişinde bulunmuştuk. Ama bu Haziranayında oldu. Dolayısıyla Türk tarafından daha yeni bir şey henüzulaşmadı. Bence, Türkiye’de hükümetle ilgili sorun çözülmediği süreceilgili projeleri almamız çok zor. Koşullar böyle oluştu. Türkmeslektaşlarımız ile görüşmelerimiz Türkiye’de seçim dönemi sürecindede devam ediyor. Yeni seçim ve olası hükümet değişikliği Türkiye’debelirli organize zorlukları oluşturabiliyor. Rusya Türk Akımı’nın ilkhattı ile ilgili hükümetler arası sözleşmeyi imzalamaya hazır. Bununkısa zamanda olacağına inanıyoruz. Her şey Türk tarafına bağlı. Bizsözleşme projesini Türk tarafına gönderdik ve yanıt bekliyoruz. Türktarafı projeyi inceliyor. Rusya tarafı olarak, ilk metinde olasıgörüş ayrılığı konusunda mutabakatın sağlanması için Türkiye’ye her angitmeye hazırız.” diyerek Ankara’ya mesaj vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ