Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Taner Yıldız'dan Habertürk'e önemli açıklamalar - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Habertürk TV'de canlı yayında Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı

        Rusya ile yaşanan gerginliğe ilişkin olarak gelinen noktayı iki ülkenin de tercih ettiğini düşünmediğini belirten Yıldız, ilişkinin iyi tutulmasının tek tarafla olamayacağını söyledi. Tek taraflı bir yapının ve zolamanın doğru olmadığını uluslararası camianın iyi bildiğini belirten Yıldız; "Her iki ülke de birbirinden vazgeçemez. Birbirlerini zorlamamaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        İşte Taner Yıldız'ın değerlendirmelerinde öne çıkanlar:

        * Biz Akkuyu'dan vazgeçebiliriz ama Rusya'nın Türkiye'den vazgeçebileceği kanaatinde değilim.

        * Siyasi konularda her ülke her an diğerleriyle aynı noktada olamaz. Önemli olan sürdürülebilir ilişkinin korunmasıdır.

        * Kurumsal hafızalardan kastım siyasetin zaman zaman enerji üzerindeki etkilerini zaman zaman da enerjinin siyaset üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmayı, izole etmeyi bilir.

        "RUSYA TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ VERMEZ KONUMUNA GELMEYİZ"

        * Gazprom'dan, Kremlin'den açıklamalar yapıldı. Türk Akımı öncelikle Türkiye'den önce Rusya'nın tercihleri ile oluşturulmuş bir projedir. Bunun stratejik, siyasi, teknik yanları var. Ukrayna sorununun çözümü için yapılan bir projedir.

        * Türkiye'nin içinde bulunmadığı bir denklemin eksik kaldığını bütün uluslararası camia bilir.

        * Biz yalnızca coğrafi konumumuzdan kaynaklanan avantajları kullanabilen bir ülke değiliz, stratejik olmanın avantajlarını da kullanmayı bilen bir ülkeyiz. Rusya Federasyonu büyük bir ülkedir. Ama Türkiye de küçük bir ülke değildir. Bunun doğru yönetilmesi gerekiyor. İlişkiler istismar edilmeden bir noktaya getirilmeli ve sürdürülmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söyledikleri buna yöneliktir. Rusya'da Türkiye'yi kaybetmeyi göze almaz.

        "SEÇMENİMİZ 7 HAZİRAN'DA GÜÇLÜ OLMAKLA GÜÇ TUTULMASI ARASINDAKİ FARKI HATIRLATTI"

        * 7 Haziran'da Kayseri ve Türkiye'de milli iradeyi bulduk, demokratik bir seçim olmuştur. Bu bize şunu söylüyor, kendi içimizdeki tezatları yönetmemiz gerekiyor. Onuncu seçimden sonra da AK Parti birinci parti oldu. Sevinmekle şımarmak arasındaki farkı seçmenimiz bize hatırlattı. Sen farklısın, farkını belli et ama uzlaşmalısın, hoşgörü ile de ilgili geniş bir istiap alanın olmalı dedi. Güçlü olmakla, güç tutulmasına kapılmanın ayrı şeyler olduğunu hatırlattı seçmenimiz. Seçmenimiz bize ideolojiile siyaset arasındaki farkı hatırlattı.

        * Dalgalanmalar var, karasız seçmenler var. 7 Haziran seçimlerine göre anketlerde yükseldiğimiz bir gerçek ancak tek başına iktidar için şu andaki rakamlar yeterli değil. Kararsızların, verdikleri oyun Türkiye'nin geleceğini her zamankinden fazla etkileyeceğinin farkında olmaları gerekir.

        * Saadet Partisi'nde ve Büyük Birlik Partisi'nde partisini değiştirmeden AK Parti'ye oy verecek olanlar var.

        "AK PARTİ İLE DİĞER PARTİLERİN BEYANNAMELERİ ARASINDA BÜYÜK MENTAL FARKLILIKLAR VAR"

        *AK Parti'nin açıkladığı seçim beyannamesi taahütname, diğer partilerin açıkladığı beyannemeler vaatnamedir.

        * Bizim söylediklerimiz bizi bağlar, diğer partiler iktidar fırsatı bulamayacakları için beyannamelerinde söyledikleri şeyler onları bağlamayacak diyorum. Ama bizimki taahhütnamedir.

        * Seçmen sadece AK Parti'ye değil diğer partilere de 7 Haziran'da mesajlar verdi.

        * Bundan sonra erken seçim olmayacağı kanaatindeyim. AK Parti en zor zamanların bu zamanlar olmadığını gösterecektir.

        * 1 Kasım seçimi sonuçlarının milli irade hangi yönde tecelli ederse etsin tüm partilerin bu sonucu kabul edeceğine inanıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ