Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji GAZBİR'den kredi derecelendirme kuruluşlarına "hassasiyet" çağrısı - Enerji Haberleri

        Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yatırım ortamındaki olası etkilerini değerlendirirken, "Standard&Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi, olayın sıcaklığıyla alınmış hatalı bir karardır. Kredi derecelendirme kuruluşları yatırım potansiyelini dikkate alarak daha hassas not vermeli." dedi.

        Arslan, S&P'nin Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye indirmesi ve 5 Ağustos'ta açıklanması beklenen Moody's değerlendirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        15 Temmuz'daki darbe girişiminin, hükümetin hızla aldığı önlemler ve vatandaşın sağduyusu sayesinde ekonomik göstergeleri çok fazla etkilemeden engellendiğini belirten Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti yatırımcısıyla, ekonomisiyle, iş gücüyle büyük bir G20 ülkesidir. Belirsizlik, birlik gücümüzle kısa sürede atlatılacaktır." diye konuştu.

        Arslan, enerji sektörü açısından iki önemli değişkenin döviz kuru ve petrol fiyatı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

        "Ham petrol fiyatına baktığımızda standart seyrini sürdürmeye devam etmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, özellikle döviz kurunda meydana gelebilecek dalgalanmanın kontrol altında tutulmasıdır. Ekonomi yönetimimiz, bankalar nezdinde oluşabilecek risklere karşı birtakım önlemler aldı. Önümüzdeki günlerde sürdürülecek kararlı tutum sayesinde huzur ve güven ortamının tümüyle yeniden tesis edilmesiyle ekonomik risklerin azalacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi kararı, olayın sıcaklığıyla alınmış hatalı bir karardır. Kredi derecelendirme kuruluşları yatırım potansiyelini dikkate alarak daha hassas not vermeli.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ