Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrol son 11 haftanın en düşük seviyelerinde - Enerji Haberleri

        Brent petrolün varil fiyatında, dün 2,5 ayın en düşük seviyesinin görülmesinin ardından bugün 45 doların altında yatay bir seyir izleniyor.

        Geçen hafta petrol piyasasında arz ve talebe yönelik endişelerin yeniden gündeme gelmesiyle düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ve cuma günü Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikası toplantılarından çıkacak kararlar öncesinde gerilemeye devam etti.

        Söz konusu gelişmelerle dün 44,53 dolarla 10 Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petrolün varil fiyatı, günü yüzde 2,2'lik azalışla 44,69 dolardan tamamladı.

        Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise 45 doların altında yatay bir seyir izleyerek, saat 10.15 itibarıyla 44,80 dolardan işlem görüyor.

        Analistler, geçen hafta Uluslararası Para Fonunun (IMF) küresel ekonomiye yönelik büyüme beklentilerini düşürmesi ve ABD'de yaz aylarında artan talebin beklentilerin altında kalmasının petrol fiyatlarındaki düşüşte etkili olduğunu belirterek, Fed ve BoJ toplantılarından çıkacak kararların takip edileceğini kaydediyor.

        Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 44,5 doların altına inilmesi durumunda 43,3 dolar seviyesinde bulunan kritik desteğinin izleneceğini aktaran analistler, 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 46 doların ise direnç konumuna geldiğine işaret ediyor.

        Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 2,6'lık düşüşle 43,06 dolardan günü kapatması sonrasında bugün 43,0-43,4 dolar dar bandında hareket ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ