Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Enerjisa'dan 150 milyon liralık ikinci tahvil ihracı - Enerji Haberleri

        Enerjisa bünyesindeki Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) 30 Eylül'de 3 yıl vadeli ve 150 milyon lira tutarındaki ikinci tahvil ihracını gerçekleştirdi.

        Şirketin, elektrik dağıtım sektöründeki faaliyetlerine hız vermek amacıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla yeni yatırımlar için alternatif fon yaratılması hedefleniyor.

        Enerjisa'nın iştiraki Başkent EDAŞ'ın 11-12 Ağustos'ta gerçekleşen TÜFE'ye endeksli 200 milyon liralık ilk tahvil ihracının tamamının satılmasının ardından, şirketin 3 yıl vadeli 150 milyon liralık ikinci tahvil ihracının da tamamı talep gördü. 30 Eylül'de gerçekleşen ihraca en büyük talep portföy yönetim şirketleri ve bankalardan geldi.

        Toplamda 7 ilde 7,1 milyon kişinin elektrik dağıtımını sağlayan Başkent EDAŞ’ın tahvil ihracı, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler aracılığıyla yapıldı. 150 milyon liralık tahvilin tamamına talep gelirken, itfa tarihi 27 Eylül 2019 oldu.

        "SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE GÜVENİYORUZ"

        Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci ihraçtan da başarıyla çıkmalarının, yatırımcının Enerjisa’ya olan güveninin bir göstergesi olduğunu söyledi.

        Gelecek dönemde piyasa şartlarına göre ihraca devam edeceklerini belirten Zaimler, “Elektrik dağıtımında zorlu koşullar hakim olsa da biz sektörün gelişimine güveniyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tahvil ihracı yaptığımız dağıtım şirketlerimizle sektörde bir ilke imza attık, şimdi de ikincisini başarıyla tamamlamanının gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz müşterilerimize en iyi performansla hem kaliteli ve sürdürülebilir enerji sunmak hem de piyasanın gelişimine katkıda bulunmak. Tahvil ihraçlarıyla yatırımlarımızı hızlandırırken, yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

        Enerjisa, bünyesindeki Başkent EDAŞ, Toroslar EDAŞ ve AYEDAŞ elektrik dağıtım bölgelerine 2016-2020 uygulama döneminde 4,5 milyar lira yatırım yapacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ