Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul'da - Enerji Haberleri

        Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların bir araya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

        Nükleer Sanayi Derneğinden yapılan açıklamaya göre, nükleer endüstriden ulusal ve uluslararası yaklaşık bin temsilcisinin katılacağı zirve boyunca Türkiye'deki yerli firmalar, 200'ün üzerinde ticari eşleştirme görüşmeleriyle hem ülke hem de Ortadoğu ve Afrika'daki nükleer santral projelerinde yer almak için yarışacak.

        Ortadoğu ve Afrika'daki yeni pazarların tanıtılmasına da aracılık edecek zirve, Türkiye'deki yerli firmalara 16 milyar dolarlık nükleer santral pazarından pay alabilmeleri için fırsat sunacak.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Zirve Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, zirvenin her yıl nükleer alanda iş birliklerine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Nükleer enerji sektöründe oyuncu olmak pahalı ve zaman isteyen bir süreç. Firmaların, yapımı ve fizibilite süreci devam eden nükleer projelerde yer almak için güçlerini birleştirmeleri son derece önemli. Türk firmalar kümelenmeye giderse, uluslararası firmaların tedarik ağının önemli bir parçası olabilirler. Bu ağa bir kez giren bir firma, yakın coğrafyamızda yapılacak diğer nükleer projelerde de yer almak için önemli bir aday olabilir." ifadelerini kullandı.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneğinin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenecek zirvede, firmaların iş hacminden nasıl yararlanabileceği ele alınacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ