Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrol 3 haftanın zirvesine yükseldi - Enerji Haberleri

        Gelecek hafta Viyana'da gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesinde, üyelerin arz kısıntısına yönelik anlaşma ihtimalinin yüksek olduğu haberleri petrol fiyatlarındaki hızlı artışı beraberinde getirdi.

        Söz konusu gelişmenin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 5 değer kazanarak günü 49,12 dolardan tamamladı. Bugün ise 49,61 dolarla 3 haftanın en yüksek seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.20 itibarıyla 49,17 dolardan işlem görüyor.

        Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 6,1 yükselişle günü 48,44 dolardan tamamlaması sonrasında bugün 48,5 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

        Analistler, sakin veri akışı dolayısıyla arza ilişkin gelişmelerin fiyatlamalarda belirleyici olmayı sürdürdüğüne işaret ederek, dolar endeksindeki dengelenme sürecinin ise fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıyı azalttığını kaydetti.

        Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatı için 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 47,8 doların önemli destek konumuna geldiğini belirten analistler, bu seviyenin üzerinde 50,4 ve 51,3 doların direnç olarak izleneceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ