Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Enerji piyasalarında uygulanacak cezalar yeniden belirlendi - Enerji Haberleri

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), gelecek yıl doğalgaz, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve elektrik piyasalarında uygulanacak para cezaları yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında (yüzde 3,83) artırıldı.

        EPDK'nın konuya ilişkin tebliğleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

        Buna göre EPDK doğalgaz, petrol, LPG ve elektrik piyasası kanunlarının ilgili maddeleri uyarınca para cezalarını, 1 Ocak 2017'den itibaren uygulanmak üzere, yüzde 3,83'lük yeniden değerleme oranına göre belirledi.

        Elektrik ve doğalgaz piyasaları hakkında kanunların ilgili maddeleri uyarınca yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere 551 bin 456 lira ile 1 milyon 102 bin 918 lira, Petrol Piyasası Kanunu uyarınca lisans almaksızın lisansa tabi faaliyetlerin yapılmasının da aralarında yer aldığı mevzuat ihlallerinde bulunanlara 248 lira ile 1 milyon 254 bin 504 lira arasında ceza uygulanacak.

        Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca lisanssız faaliyetler başta olmak üzere mevzuata aykırı durumlarda 179 lira ile 919 bin 97 lira, Elektrik Piyasası Kanununa aykırı davrananlara ise 627 bin 250 lira ile 1 milyon 254 bin 504 lira arasında idari para cezası uygulanabilecek.

        Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünce maden şirketlerine verilen cezalar da Resmi Gazete'nin ilanlar kısmında yer aldı. Buna göre yapılan denetimler sonucu 103 maden şirketine toplam 5 milyon 678 bin 520 lira idari para cezası uygulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ