Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt motorin indirim - Enerji Haberleri

        18 yıldır gelen not artışı borsaya yeni rekor kırdırdı, doları 1.77 seviyelerine çekti. Petrolün de yönü aşağıya olunca dolardaki hareket 'motorine' bugün ya da yarın 'indirim' olarak yansıyacak. En kötü ihtimalle 4-5 kuruşluk indirim var

        Türkiye'nin kredi notu 18 yıldan sonra 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltildi. İlk tepki doğal olarak bir süredir Fitch'in not artışını satın alan piyasalardan geldi. Borsa yeniden rekor kırarken faiz de yüzde 7'lerin altına geriledi. İhracatçıyı üzse de dolar da yönüne yeniden aşağıya döndü ve 1.77'lere kadan indi. Bundan sonra bir kredi derecelendirme kuruluşunun daha not artırması ile Türkiye doğrudan yatırımda gerçekten büyük bir dalga yakalayabilir. Beklenti not dhttp://HABERTÜRK YAZDI İNDİRİM GELDİ! İNDİRİM Halgası ile yılda 10 milyar dolarlık yeni yatırımın gelmesi. Tabii tüm bunlar orta ve uzun vadeli rakamlar.

        BUGÜN YARIN İNDİRİM GELİYOR

        Biz bu noktada size çok kısa vadeli minik bir müjde verelim ama. Piyasadaki bahar havasının çok çok kısa vadede akaryakıt fiyatlarında kendini göstereceğini şimdiden haber verelim. Notun etkisi ile kurlar aşağıya gelirken, petrolün de yönün aynı yönde olması bu umudu artırıyor.

        İlk olarak motorinde indirim gündeme gelecek. Üstelik bu indirim bugün yarın yapılacak. Beklenti 5-6 kuruşluk bir indirim olması yönünde. İndirim kararı yarın öbürgüne kalırsa motorinin fiyatı 8-9 kuruş gerileyecek. Ardından da benzinde benzer bir hareket söz konusu olacak.

        12 Ekim 2012 6 Kasım 2012

        Dolar/TL 1.8055 1.7766

        Petrol (varil brent) 115.75 107.70

        Benzin (LT/TL) 4.89 4.59

        Motorin (LT/TL) 4.35 4.27 (Beklenti 4.22-4.20)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ