Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Madencilik Madencilik dünya arenasına çıkıyor! - Enerji Haberleri

        Türkiye, madencilik alanında dünyanın en büyük ve kapsamlı organizasyonu olan PDAC ile ilk kez devler arenasına çıkıyor.

        Kanada'nın Toronto kentinde 3-6 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası PDAC Madencilik Yatırım Fuarı'na katılacak Türk heyetine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı başkanlık edecek.

        BÜYÜKELÇİ KONUŞMA YAPACAK

        Heyette, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, MTA Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MİGEM Direktörü Serdar Çulha ve ETİ Madencilik Genel Müdür Yardımcısı Recep Akgündüz yer alacak. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Dr. Tuncay Babalı da 4 Mart tarihinde yapılacak olan Türkiye lokalinin açılışında bir konuşma yapacak.

        Fuara katılacak Türk heyeti tarafından konuklara, Türkiye'nin zengin maden rezervleri, madencilikle ilgili yasalarda son dönemde yapılan düzenlemeler ve güçlü devlet desteği anlatılacak.

        Fuarın Türkiye salonunda, Türkiye'de madencilik yapan Kanadalı firma yöneticileri de, ziyaretçilere hem sunumda bulunacak hem de Türkiye tecrübelerine ilişkin soruları yanıtlayacaklar.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ