Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Yeşil Enerji Güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretimi yapmaya hak kazanan ilk firmalar - Enerji Haberleri

        Güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretimi yapmaya hak kazanan ilk firmalar yarışmayla belirlendi.

        Güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretim amacıyla ayrılan 600 megavatlık kapasitenin 13 megavatlık kısım için TEİAŞ Genel Müdürlüğünde yarışma yapıldı.

        İLK YARIŞMA ELAZIĞ'DA...

        İlk yarışma Elazığ'a ayrılan 8 megavatlık kapasite için gerçekleştirildi. Yarışmaya, Solentegre Enerji, RA Güneş, Güçlü Tekstil Limited Şirketi, İnşar Enerji ve Başakkent Güneş Enerjisi Üretim AŞ katıldı.

        Yarışma komisyonu, firmaların evraklarını inceledikten sonra sunulan teklifleri açıkladı.

        En yüksek teklifi megavat başına 827 bin lira ile Solentegre Enerji verdi.

        ERZURUM'UN KAZANANI...

        İkinci yarışma Erzurum bölgesindeki 5 megavatlık kapasite için gerçekleştirildi. Erzurum bölgesi için yapılan yarışmaya Makronom Enerji Üretim Limited Şirketi ve Halk Enerji katıldı.

        Erzurum için ayrılan 5 megavatlık kapasitenin 4,9 megavatlık kısmı için en yüksek teklifi megavat başına 68 bin lira ile Halk Enerji verdi.

        Yarışmaya katılan şirketlerin teklifleri, üretim tesisinin ilk ünitesinin geçici kabulünün yapıldığı tarihten başlamak üzere en fazla 3 yıl içerisinde birim megavat başına TEİAŞ'a katkı payı ödeme taahhüdüne göre değerlendiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ