Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 100 YTL taksitle hiç peşinatsız ev - Gündem Haberleri

        Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Bağcılar İlçe Kongresinde konuşan Erdoğan, parti teşkilatının Türkiye siyasetinin yüz akı olduğunu söyledi.

        Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğundan 16 ay sonra iktidarı teslim alan siyasi bir parti olduklarını hatırlatarak, o günden bu yana Türkiye dışındaki herkesin yaptıklarını sessiz devrim olarak nitelendirdiği bir süreç yaşandığını vurguladı.

        AK Parti teşkilatının ''milletin umudu, hizmet siyasetinin yegane adresi'' olduğunu belirten Erdoğan, ''millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için yola çıktıklarını ve aynı kararla yolculuklarını devam ettirdiklerini'' söyledi.

        Dünyadaki krizin ekonomik olduğunun ifade edildiğini ancak dünyada bir finans krizi yaşandığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

        ''Ama bu krizi de bizler, en az zararla atlatan ülke olacağız ve bunun için çalışıyoruz. Bu bakımdan da Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıyoruz ve dolaşacağız.

        Göreve geldik Türkiye'nin hali ne idi, bugün Türkiye'nin hali ne? Buna bir bakmamız lazım. Vicdan, insaf sahibi olanlar, bu gelişmeyi çok açık ve net görürler. Biz ne dediysek arkasında durduk, ne dediysek onu yapmanın gayretinde olduk. Fakat gerçekten şu anda yüzde 100 istediğimiz hedeflere ulaştık mı? Hayır. Böyle bir şeyi de iddia etmedik. Ama her geçen gün dünden daha iyi oluyor.''

        -TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE YÜKSELECEĞİ TEMELLER-

        Erdoğan, Türkiye'yi ''eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri'' üzerinde yükselteceklerini söylediklerini anımsatarak, buna ulaşımı, toplu konutu, enerjiyi ve tarımı da eklediklerini söyledi.

        Türkiye'nin dış politikada çok farklı bir sürecin içine girdiğini kaydeden Erdoğan, iç ve dış siyasette dünyada hiç kimsenin beklemediği bir performansla değişim ve dönüşüm sürecine girildiğini belirtti.

        Erdoğan, eğitimde hiçbir dönemde yapılmayanların bu dönemde yapıldığını ifade ederek, ülke genelinde 123 bin derslik inşa edildiğini, bütçeden alınan paylar açısından Milli Eğitim Bakanlığının ilk sıraya getirildiğini, okuma-yazma, okullaşma ve okul öncesi eğitim oranının yükseltildiğini anlattı. Erdoğan, Patnos'tan Pervari'ye kadar Türkiye'nin okullarının yüzde 95'inde artık bilişim teknolojileri sınıfları bulunduğunu söyledi.

        Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Kimin aklına gelirdi oradaki okullarda bilgisayar eğitimi olmasını. Okul yoktu ki doğru dürüst bilgisayar eğitimi olsun. Şimdi bunlar var. Git Şemdinli'ye, Yüksekova'ya, Çukurca'ya bunu görürsün. Bunlar bu dönemde oldu. O bölgelerin, oradaki insanların istismarını yapanlar, önce atılan bu adımları görmek zorundalar. İşlerine gelmez görmezler, çünkü oralara hizmet istemiyorlardı. Ama AK Parti iktidarı ile oraya hizmet gidince bunların dengeleri değişti. Çünkü orada yaşayan vatandaşın okuma yazmadan tutunuz da, dünya ile buluşunca, dünya ile düşünün hızlandırılmış internet ağı ile buluşunca, bunları hesapları alt üst oldu.''

        DAR GELİRLİYE 100 YTL TAKSİTLE EV

        Erdoğan TOKİ'nin imkanı olmayan aileler için 100 YTL taksitle sütüdyo darieler inşaa edeceğini söyledi.

        Erdoğan, " İmkanı olmayanlara 45 metrekarelik stüdyo daireler yapacağız. Bir oda, bir salon. Mutfağı da salonda olacak. Peşinatsız 100 YTL taksitle konutlar yapacağız. Bunu gecekondu, kaçak yapının önünü alalım diye yapıyoruz. 320 bin konutun inşası devam ediyor. 220 bin konutu da sahiplerine teslim ettik." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ