Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Otomotiv sektörü işçi eylemlerinde son durum - Haberin Var Mı? Haberleri

        Otomotiv sektöründe işçilerindaha önce imzalanan toplu iş sözleşmesinin iyileştirilmesi içingeçtiğimiz hafta başlattıkları protesto eylemleri nedeniyleüretimin durduğu Tofaş ve Ford Otosan'da üretim yeniden başlarken; Türk Traktör ise üretimeara verdiğini açıkladı.

        Oyak Renault'da ise geçtiğimiz hafta başlayan üretim duruşudevam ediyor.

        Otomotiv sektöründe Türk Metal ile işvereni temsil eden MESSarasında 2014-2017 dönemine ait sözleşmesi sekiz ay önce kabuledilmişti; ancak işçiler yine Türk Metal'in örgütlü olduğu BoschFren Sistemleri işçileri için Aralık sonunda yapılan sözleşmeninkoşullarının daha iyi olduğu gerekçesiyle kendi sözleşmelerininkoşullarında iyileşme talep ediyorlar. Geçtiğimiz hafta başlayaneylemler 10,000'in üzerinde işçiyi kapsıyordu.

        Ford Otosan, işçi eylemleri nedeniyle yaşanan parça ikmalisorununa bağlı olarak Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında araverilen üretime 21 Mayıs akşam vardiyası itibariyle yenidenbaşlarken; Tofaş da risk yönetimi politikaları kapsamındagerekli koşulların sağlanması üzerine, bugün itibariyle tekrarüretim faaliyetlerine başladı.

        Ford Otosan'da çalışan ve protesto eylemine katılan işçilerReuters'a yaptıkları açıklamada üretimin tam olarakbaşlamadığını ve az sayıda işçinin üretime katıldığınısöylerken; şirket yetkilileri ise üretimin başlamadığına ilişkinhaberleri yalanladı.

        Sektör yetkilileri, yan sanayide üretimi duran şirketlerarasında önemli bir tedarikçi konumunda olan Coşkunöz'de de 20Mayıs'tan itibaren üretimin başladığını söylediler. Öte yandanmedyada adı geçen yan sanayi şirketlerinden Ototrim ve Mako'danüretim duruşları ile ilgili teyid alınamadı.

        Türk Traktör dün işçi eylemlerinin etkisiyle Ankara veErenler fabrikalarındaki üretime ara verildiğini açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ