Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Rize-Artvin,Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'ya havalimanı geliyor - Haberin Var Mı? Haberleri

        Türkiye'de son 13 yılda en hızlı büyüyen sektörlerin başında havacılık geliyor. 'Hava yolu halkın yolu olacak' sloganı ile 2003'te iç hatların özel havayolu şirketlerine açılmasına paralel olarak uygulamaya konulan politikalar, Türkiye'yi Sivil Havacılık alanında bölgesinde lider bir ülke haline getirdi.

        DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle 'her 100 kilometrede bir havalimanı' hedefine ulaşılacak" dedi.

        SAYI 10 KAT ARTTI

        İç hatlarda 13 yıl önce sadece THY tarafından İstanbul ve Ankara'dan Türkiye'de 26 noktaya sefer yapılırken, Ordu-Giresun ve Selahaddin Eyyubi havalimanlarının da hizmete açılması ile birlikte 7 havayolu şirketi tarafından 55 noktaya uçuş gerçekleştirmeye başlandı. Dış hatlarda ise 108 ülkede 268 noktaya sefer düzenleniyor. Havayolu filosundaki büyük gövdeli uçak sayısı ise 500'e yaklaştı. Sektörün 2003'te 65 bin civarında olan çalışan sayısı 200 bini geçti. Son 13 yılda sektörün ekonomiye katkısı ise 2.2 milyar dolardan 27 milyar dolara ulaştı. Türkiye genelindeki havalimanlarını kullanan yolcu sayısı 2003'te 34 milyondan 2014'te 166 milyon 491 bine çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ