Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Havalimanlarına X-ray gidiyor yerine vücut tarayıcı geliyor! - Haberin Var Mı? Haberleri

        Akşam Gazetesi'nin haberine göre son yıllarda havayolu şirketlerindeki artış ve bilet fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak uçakla yolculuk etmek lüks olmaktan çıktı. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerine havaalanı açıldı. Bu durum seyahatte konfor getirirken, havaalanlarına da 'yoğunluk' olarak döndü.

        Hem yoğun talepten hem de son dakikacı oluşumuzdan dolayı havaalanlarının kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. İki ayrı kontrol noktasında ayrı ayrı ve çok detaylı aranmak yolcuk yapacakları oldukça sıkıntıya sokmaya başlamıştı ancak bugün Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’ndan devrim niteliğinde bir karar çıktı. Havaalanlarındaki iki kontrol noktası artık teke iniyor. Bunun ilk adımı ise yarın İzmir’de atılıyor.

        TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

        Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun yeni uygulamasıyla 11 milyon kişinin kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na girişte yapılan güvenlik uygulaması, yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak amacıyla sona erdirilecek. Artık yolcular Adnan Menderes Havalimanı'nda tek kontrol noktasından geçerek uçağa gidecek. Bu uygulama eğer beklendiği gibi güvenli şekilde devam eder ve istenilen sonucu verirse ülke genelinde uygulanmaya başlanacak. Böylece uçağa yetişme telaşında olan yolcuların en çok mağdur oldukları bu durum da ortadan kalkmış olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ