Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? İspanya'da bulunan Jun kasabasında bürokratik işlerin çoğu Twitter üzerinde yapılıyor - Haberin Var Mı? Haberleri

        Dünyada artık halkın tüm bürokratik işlemleri Twitter üzerinden yapması için teşvik edildiği bir yer var.

        BBC Türkçe'de yer alan habere göre,İspanya'nın Jun kasabası sakinleri, çöplerin toplanmasını istemekten, suç bildiriminde bulunmaya ve doktor randevusu almaya dek birçok işlemi Twitter üzerinden yapıyor.

        İngiliz Guardian gazetesine dayandırılan haberde, kasabadaki yaşam ise ise akla şu soruyu getiriyor: Gelecekte yerel yönetimler bu şekilde mi çalışacak?

        Jun kasabası her yıl Twitter Konferansı'na da ev sahipliği yapıyor. Kasabanın 45 yaşındaki sosyalist belediye başkanı José Antonio Rodríguez Salas, 2005 yılından beri bu görevde. Teknolojiye ilgisi ise yeni değil Salas'ın. Önce 1999'da belediye işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir bilgisayar yazılımı geliştirilmesini teşvik etmiş.

        Sonra sanal topluluklar ve sosyal medya ile ilgilenmeye başlamış. Halen Jun'un merkezindeki bir dikilitaşın tepesinde de, Twitter mozaiği göze çarpıyor.

        "BÜROKRASİYİ TWİTTER'LA YOK ETTİK"

        Guardian'a konuşan Jun Belediye Başkanı José Antonio Rodríguez Salas, espri ile "Twitter, Fransızların getirdiği bürokrasiyi ortadan kaldırmamızı sağladı" diyor.

        Jun Belediye Başkanı, kasaba sakini 3 bin 500 kişiyi de Twitter hesabı açmaları için teşvik ediyor.Şu ana kadar bu kişilerden 600'üne, belediye binasında hesap açılmış.Bu kişiler Twitter üzerinden birçok işlem yapıyor. Aralarında, bozulan sokak lambalarını bildirenler ya da okullardaki öğlen yemeklerinden rahatsızlıklarını dile getirenler de var.

        Salas ise yaptıkları ile gurur duyuyor. Bürokrasiyi azaltması sonucu kentte polis sayısını dörtten bire indirmiş. O polise de zaten şikayetler Twitter üzerinden iletiliyor.İspanyol kasabasındaki bu gelişmeler Twitter'ı da harekete geçirmiş.

        Twitter'ın veri alanında bir numaralı bilim adamı olan dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) Doçent Deb Roy, bu yıl Jun'u ziyaret etmiş.Roy ve yardımcıları şimdi Jun projesinin nasıl ABD'ye taşınabileceği üzerinde çalışıyor.Gözlerini diktikleri kentler ise Chicago, New York, San Francisco ve MIT'nin de bulunduğu Boston.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ