Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Ekonomik krizin ardından Yunan sporcular Türkiye'ye yöneliyor - Haberin Var Mı? Haberleri

        Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin ardından futbolcular da ülkeyi terk etmeye başladı. Eğer ülke 'Drahmiye geçerse maaşlar yüzde 50 düşer' korkusu Yunanistan sporcularının uykularını kaçırıyor. Güvenli liman arayanlar çareyi Türkiye'ye gelmekte buluyor. Vitor Pereira, Sloukas, Dunston geldi. Mitroglu, Jimmy Durmaz da yolda.

        Yunanistan'daki kriz hayatın her alanında kendisini gösteriyor. Buna spor da dahil. Yunanistan Ligi'nin Olimpiyakos, Panathinaikos gibi büyük takımlarında oynayan futbolcular, kriz yüzünden uyku uyuyamaz halde. Bunun nedeni ise maaşlarındaki belirsizlik. Oyuncular sözleşmelerini Euro üzerinden yaptı fakat sandıktan 'hayır' çıkar ve ülke Euro'dan atılırsa, bu konuda bir yasal boşluk oluşabilir. Böyle bir durumda oyuncuların maaşları da drahmi üzerinden ödenebilir. Bu da onların maaşlarında yüzde 50'lik bir erimeye neden olabilir.

        TELEFONLAR KİLİTLENDİ

        Yunanistan'da çıkan haberlere göre, özellikle yabancı oyunların menajerleri kulübü telefon yağmuruna tutarken, söz konusu ödemelerin sözleşme tarihindeki kur üzerinden yapılmasına dair maddenin kontrata eklenmesini istiyorlar.

        YABANCI BANKLARA YATIRIN

        Bugüne kadar maaşlarını Yunan bankalarında açılan hesaplar üzerinden alan futbolcular artık paralarının yabancı bankalarının hesaplarına yatmasını talep ediyorlar. Nitekim şu günlerde en az güvenilir kurumlar Yunan bankaları.

        BASKETTE DE DURUM AYNI

        Benzer gelişmeler sadece futbolda değil aynı zamanda ülkede büyük ilgi duyulan basketbolda da kendisini gösteriyor. Olimpiyakos'un büyük başarısında büyük pay sahibi olan iki basketbolcu bu yıl kariyerlerine Türkiye'de devam edecek. Bryan Dunston Anadolu Efes'le, Kostas Sloukas ise Fenerbahçe ile anlaştı.

        SÖZLEŞMESİ SÜRERKEN GELDİ

        Yunanistan'dan Türkiye'ye olan sporcu akınının ardında da ülkedeki ekonomik krizin payı büyük. Olimpiyakos'un teknik direktörü Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin başına geçti. Bunun yanı sıra geçen yıl Olimpiyakos'ta kiralık oynayan Kostas Mitroğlu'nun Beşiktaş'a transferi an meselesi. Geçen yıllarda Gençlerbirliği'nde oynayan Jimmy Durmaz'ın adı da yine Fenerbahçe ile geçiyor.

        ÜLKEDE TRANSERLER YÜZDE 90 AZALDI

        Ülkedeki kriz Yunan Ligi'ndeki transfer piyasasına da yansıdı. Geçtiğimiz yıl içinde ülkede yaz transfer piyasası 55 milyon euronun üzerinde gerçekleşirken, bu yıl ise söz konusu rakam sadece 5 milyon euroda kaldı. Yani neredeyse yüzde 90'lık düşüş var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ