Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Kraliçe Elizabeth sadece 15 sterlin toplayabildi - Haberin Var Mı? Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Kraliçe II. Elizabeth'in en uzun süre tahtta kalan İngiliz hükümdarı olması dolayısıyla planlanan kutlamanın bağış kampanyasına iki kişi bağış yaptı. Toplam bağış tutarı 15 sterlin (63 TL) oldu.

        9 Eylül tarihinde Kraliçe II. Elizabeth en uzun süre tahtta kalan İngiliz hükümdar olarak bir başka rekora daha imza atacak. Ancak bu olay dolayısıyla yapılacak organizasyon Kraliçe’nin elmas jübilesi için yapılan görkemli kutlamalardan çok uzak olacağa benziyor.

        KALDI 64 BİN 985 STERLİN

        The Telegraph'da yer alan habere göre resmi bir kutlamanın yapılmayacağı duyurulunca İngiliz Monarşist Topluluğu inisiyatif almaya karar verdi ve Londra'da 02 Arena'da düzenlenecek kutlamanın 65 bin sterlin tutarındaki masraflarını karşılamak için bağış kampanyası başlattı.

        Ancak bugüne kadar sadece iki kişi bağış yaptı. Topluluğun bağış kampanyasının son günü olan 22 Temmuz’a kadar ihtiyaç duyulan 65 bin sterlini toplaması zor görünüyor.

        Saltanat rekoru için topluluğun planladığı kutlamadan başka yapılacak tek etkinlik Londra Kulesi’nde gerçekleştirilecek yardım amaçlı etkinlik olacak.

        SON REKOR KRALİÇE VICTORIA'NIN

        Kraliçe II. Elizabeth, 9 Eylül 2015’de Kraliçe Victoria'nın 63 yıl 7 aylık saltanat rekorunu geride bırakmış olacak.

        İNSANLIĞA HİZMET...

        İngiliz Monarşist Topluluğu Başkanı Thomas Mace-Archer-Mills, Kraliçe Elizabeth’in saltanat rekorunu ulus tarihindeki en önemli kilometre taşlarından biri olarak gördüklerini ve o gün ömrü boyunca dünyadaki insanlara hizmet vermiş Kraliçe için muhteşem bir kutlama yapılmasını gerektiğini söyledi.

        Buckingham Sarayı’nın ise Kraliçe Elizabeth'in önümüzdeki yıl kutlanacak90. doğum gününe odaklandığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ