Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Maliye'den dolandırıcılık uyarısı - Haberin Var Mı? Haberleri

        Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye İftar Yemeği biletleri ile vergi inceleme dergisi satışı gibi yöntemler kullanılarak dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu belirtti. Kurumu, halkı bu konuda dikkatli olmaya davet etti.

        Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada başvuru ve şikayetlerden mükellefleri ve vatandaşları aldatmaya yönelik KDV ve vergi iadesi yapılacağı belirtilerek kredi kartı bilgilerinin istendiği sahte e-postalar, belli numaraları aramaya yönlendiren sahte SMS'ler, Maliye İftar Yemeği biletleri ile vergi inceleme dergisi satışı gibi yöntemler kullanılarak dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu aktarıldı.

        Açıklamada şöyle deinildi:

        "Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergilendirme işlemlerine (vergi iadesi dahil) yönelik olarak hiçbir şekilde mükellefler ile e-posta yoluyla iletişim kurmamaktadır. Kredi kartı bilgilerinin girilmesi durumunda vergi iadesi yapılacağına yönelik sahte e-postalar tamamen kredi kartı bilgilerinin çalınmasına yönelik sahtecilik girişimleridir.

        Belli numaraları aramaya yönlendirme yapan sahte SMS'ler Başkanlığımızca gönderilmemekte ve kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır. 'Maliye İftar Yemeği' şeklindeki organizasyonların biletlerini satma girişimleri haksız maddi menfaat temini amaçlı girişimler olup, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Vergi İnceleme Dergisi vb. isimli dergi, gazete gibi yayınların kurumumuzla herhangi bir ilgisi olmayıp, bu türde yayınların satışına yönelik hiçbir faaliyetimiz bulunmamaktadır. "

        Belirtilen veya benzeri yöntemler kullanılarak maddi menfaat temin etmeye veya kredi kartı bilgilerini elde etmeye yönelik sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı mükellefleri ve vatandaşları dikkatli olmaya çağıran açıklamada, "Bu tür e-posta, SMS, bilet ve dergi satışlarını dikkate almamaları ve herhangi bir soru, bilgi ve ihbar için 444 0 189 nolu Vergi İletişim Merkezini aramaları gerekiyor." uyarısında bulunuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ