Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Türk Hava Yolları (THY) dil sayısını 6'ya çıkardı - Haberin Var Mı? Haberleri

        Türk Hava Yolları (THY)'nın yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketi TGS (Turkish Ground Services) İngilizce bilmeyen yabancı yolcuların sorunlarını yanıtlamak ve yardımcı olmak için 6 dilde hizmet vermeye başladı.

        Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan yolcu hizmetleri biriminde ilk etapta İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Romence ve Rusça dillerinde hizmet veriliyor. Başlattığı bu hizmetle İngilizce bilmeyen yolcularının dil sorunu sebebiyle zorluk yaşamalarını engellemeyi amaçlayan Türk Hava Yolları önümüzdeki dönemde hizmet verdiği dil sayısını artırmayı hedefliyor.

        Atatürk Havalimanı'nın Ağustos ve Eylül aylarında en yoğun döneme girdiğini söyleyen THY İstanbul İstasyon Başmüdürü Çelik Sipahi, "Bu dönem içerisinde yolcu sayılarımız bir önceki yıla göre yüzde 10 artmış olacak. Burada çeşitli kıtalardan gelen yolcularımız var. Afrika kıtası olsun, Rus Cumhuriyetleri olsun özellikle de Ortadoğu bölgeleri.

        Buradaki yolcularımızın Atatürk Havalimanı'na geldiği zaman yaşadıkları in büyük sıkıntı, kendi alfabelerinin dışında Latin alfabesine aşikar olmamaları sebebiyle yollarını bulmada, sorunlarını gidermede bir takım desteklere ihtiyaçları olabilmekte. Biz buradaki boşluğu özellikle özel hizmet kontuarlarımızda ve transfer tesislerimizde buradaki genç ve yeni yabancı dil bilen arkadaşlarımızla buradaki eksikliği gidermeyi amaçlıyoruz. Burada 6 dilde İngilizce başta olmak üzere Fransızca, Almanca, Rusça, Romence ve Arapça dillerinde TGS firmamız tarafından istihdam sağlandı.

        İlerleyen zaman içerisinde bu dilleri ihtiyaca binaen daha da ilerletmeyi, çeşitlendirmeyi düşünüyoruz." dedi. Türk Hava Yolları'nın yer hizmetlerini sağlayan Turkish Ground Services (TGS) şirketinin İstanbul İstasyon Başmüdürü Tuğrul Öztaş da ilk etapta 27 kişilik personelle başladıklarını ve her grupta 15 kişi olacak şekilde dağıtım yaptıklarını belirterek hedeflerinin 88 kişilik personelden oluşan bir hizmet grubu oluşturmak olduğunu bildirdi. Öztaş, "Yeni ama son derece iyi eğitimli arkadaşlarımız. Özel yolcu ilişkileri ile iilgili de eğitimler aldılar. Her biri kendi dilinde uzman olan arkadaşlar. Arkadaşlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da sahadalar." diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ