Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Disneyland Paris'e ayrımcılık soruşturması - Haberin Var Mı? Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Ünlü eğlence parkının müşterileri arasında ayrım yaptığı yönündeki çok sayıda şikayet üzerine Avrupa'daki düzenleyici kurumlar Disneyland Paris'in fiyat politikasını incelemeye başladı.İddialara göre İngiltere ve Almanya'dan gelenler, dünya çapında ünlü tema parkının biletleri için Fransızlar ve Belçikalılardan daha fazla ödüyor. Bu da Avrupa'nın 'tek pazar' kurallarına aykırılık teşkil ediyor. Zira bu kurallar Avrupa genelinde tüm tüketicilerin mal ve hizmetlere aynı fırsatlar ve fiyatlarla erişmesini öngörüyor.

        Avrupa Komisyonu'nun İç pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ’lerden Sorumlu Komiseri Elzbieta Bienkowska, konu ile ilgili yayımladığı demeçte; "Komisyona ulaşan fiyat farkları ile ilgili bilgiler çok önemli. Bu uygulamalar için objektif bir gerekçe bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

        Avrupa Komisyonu'na göre Disneyland Paris fiyatlandırma konusunda şeffaflık sunmuyor. Örneğin, bazı müşterilere sunulan fırsatlara ve fiyat tekliflerine web sitesinden bilet almaya çalışan bir kişi ulaşamıyor. Bu durum AB kurallarına aykırı.

        SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

        CNN'de yer alan habere göre Avrupa Komisyonu'nun ayrıca sorunların derinlemesine araştırılması için Fransız yetkililer ile birlikte hareket etmeye başladığı belirtildi. Soruşturma sonunda Disneyland Paris hakkındaki iddiaların mahkemeye taşınabileceği iddia edildi.

        Disneyland Paris tarafından CNN'e yapılan açıklamada fiyatlandırma ayrımcılık yapılmadığı söylendi. Disneyland Paris sözcüsü, ülkelere ulusal bayramların zamanlamasına dayalı olarak fırsatlar sunulduğunu belirtti. Disneyland sözcüsü, müşterilerin çağrı merkezinden istedikleri her bilgiye ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi. Ancak başka eğlence ve tema parklarında benzer fiyatlandırma politikalarına rastlanmadığını belirten Avrupa Komisyonu, incelemeyi derinleştirmekte kararlı.

        TÜKETİCİ BİRLİĞİ MEMNUN

        Avrupa tüketici lobi grubu BEUC, yapılan soruşturmanın sevindirici olduğunu açıkladı. BEUC tarafından yayımlanan açıklamada; "Haksız fiyat farkları tek pazar ilkelerini ihlal ediyor ve tüketici tercihlerini ​​kısıtlıyor. AB hukuku altında tüketicilere milliyet veya ikamet yeri esasına göre ayrımcılık yapılamaz. Bu tüketicinin temel haklarının ihlali anlamına gelir" dendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ