Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? İzmir'de en çok satılan şey "can simidi" - Haberin Var Mı? Haberleri

        Yunanistan'a geçmek için İzmir'e akın eden Suriyeli sığınmacılar esnaftan tek bir şey talep ediyor: Can simidi.

        Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e gelen ve Yunan adalarına geçmeye hazırlanan sığınmacılar yüzünden İzmir esnafının sadece 'can simidi' satar hale geldiği belirtildi.

        Özelikle Suriyeli sığınmacıların merkezi haline gelen Basmane ve çevresindeki esnafın vitrinlerini ve ürünlerini sığınmacılara göre düzenlediği bildirildi.

        Asıl işi ne olursa olsun esnafın tamamının can yeleği ve şambrel satmaya başladığı, yol üstündeki satışlarda can yeleklerini, şambrelleri deneyen bazı Suriyelilerin, batıp batmadığını kontrol için vücutlarına geçirip Körfez’de denize girdiği belirtildi.

        Çoğunluğu teksil ürünleri satan Fevzi Paşa Bulvarındaki esnafın, can simidi, can yeleği haberlerinin yapılmasına tepki gösterdiği söylendi.

        Alışverişin piyasadaki belirsizlik nedeniyle durduğunu ve Suriyeliler olmasa siftah bile yapamadıklarını dile getiren esnaf, "Sadece sığınmacılara can simidi satarak ayakta kalabiliyoruz. Evimizin ve işyerimizin masrafını can yeleği satarak çıkartabiliyoruz. Üstelik talep de çok. Haber çıktıktan sonra zabıta ve polisin baskısı ile karşılaşıyoruz. Bu satışlar adeta bizim için can simidi oldu" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ