Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Albenili kırtasiye malzemelerini almayın dedi - Haberin Var Mı? Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuklar için zararlı olabilecek kırtasiye malzemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, "Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır" ifadesini kullandı.

        Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla vatandaşların kırtasiye alışverişi yapmaya başladığına hatırlatarak, rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğine dikkati çekti.

        İthal ürünlerin menşeine bakılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, malzemelerin üstünde "CE" ve "EN-71" uluslararası standart işaretlerinin bulunması gerektiğini ve bu ürünlerin güvenilir yerlerden alınmasının önemli olduğunu bildirdi. Palandöken, şunları kaydetti:

        "Çocukların kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin. Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azo boyar maddeler ve fiyatların kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmelidir. Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek ucuz diye piyasaya sürülen ürünler tercih edilmemelidir. Çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Uzak Doğulu ürünler tehdit etmektedir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ