Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? 2016’da Almanların tercihi yine Türkiye olacak - Haberin Var Mı? Haberleri

        Almanya’da 2 bin 214 seyahat acentasını tek çatı altında toplayan Bağımsız Seyahat Acenteleri Örgütü (TSS) Başkanı Manuel Molina, Almanların önümüzdeki sene de imaj sıkıntısına rağmen Türkiye’de tatil planladığını söyledi. 2014 yılındaki 2,7 milyar euro’luk cirosu ile dikkat çeken TSS’nin Başkanı Molina, “Önümüzdeki sene Türkiye satışlarını destekleyeceğiz” dedi.

        Cirosu 2.7 milyar Euro 1993 yılında kurulan ve 2 bin 214’ü Almanya’da olmak üzere Avrupa’da 3 bin 200 seyahat acentasını bir çatı altında toplayan Bağımsız Seyahat Acenteleri Örgütü (Touristik Service System GmbH - TSS) kuruluşları olan Onlineweg.de ve Touristik Pro Fit sayesinde yaklaşık 10 bin Alman seyahat acentasına ulaşabiliyor.

        TSS Group, Avrupa'da yaklaşık 20 ülkede ortak seyahat acentaları ile birlikte çalışıyor. 3 bin 200 seyahat acentasının bir araya geldiği TSS’nin 2014 cirosu ise toplam 2,7 milyar euro. Yüz yüze satışların avantajı TSS, tatilcilere hem online hem de yüz yüze birçok tatil seçeneği sunabiliyor.

        Açıklamalarına online satışlar ile başlayan Manuel Molina, Grevler, doğal afet, terör ve tatil destinasyonlarındaki gelişmeler online satışları hemen etkiliyor. İnsanlar insanlara güveniyor” şeklinde konuştu.

        ALMANLAR 2016'DA TÜRKİYE'YE GELECEK

        Türkiye satışlarının geçen yıla göre gayet iyi olduğunu söyleyen Manuel Molina, 2016 yılı için de ümitli konuştu. Molina: “Türkiye’nin güney komşularındaki sorunlar ve kendi içindeki bazı olaylar Türkiye’nin imajını kötü yönde etkiledi. Bunlar rezervasyonlara önemli derecede etki eden sorunlardır. Bu tür sorunlar rezervasyonları zorlaştırıyor. Ancak Almanlar önümüzdeki sezon için de Türkiye’ye seyahat etmeyi planlıyor. Bunu da Türk insanının misafirperverliğine, ülkenin güzelliğine ve fiyatların uygun olmasına borçluyuz. TSS olarak önümüzdeki sene Türkiye satışlarını ve seyahatlerini destekleyeceğiz” dedi.TSS’nin Türkiye’deki partneri belli oluyor

        TSS’nin Türkiye ile sıcak ilişkiler içinde olduğunu söyleyen Manuel Molina, “TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile ITB Berlin’de bir araya gelmiştik. Kendisi TSS’nin kuruluş yıldönümünde de Almanya’da bizi ziyaret etti. Kendisi ile Türk turizmi üzerine sık sık konuşuyoruz” dedi.

        TSS'NİN TÜRKİYE'DEKİ PARTNERİ BELLİ OLUYOR

        TSS’nin Başkanı Manuel Molina, görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda TSS’nin Türkiye’deki temsilcisini açıklayacaklarını söyledi. Otellere tavsiyede bulundu Son olarak otelcilere tavsiyelerde bulunan Manuel Molina, açıklamalarına şöyle devam etti:

        “Bizim otelcilere tavsiyemiz mümkün oldukça müşteri kitlesini geniş tutmaları yönündedir. Risk bölme burada anahtar kelimedir. Tur operatörleri ile yoğun işbirlikleri devam etmelidir. Bununla birlikte, gelecek için başarının sırrı, bizim gözümüz ile doğrudan pazarlama ve seyahat acentalarının desteği ile yani satışın olduğu noktaya gitmek gerekir. Otel de olduğu gibi seyahat acentasında da doğrudan müşteriye ulaşım imkanı mevcut. Müşteri edinimi ve müşteri tutma çalışmaları büyük potansiyel sağlar. Hep birlikte tur operatörlerini dışlamadan bu potansiyele ulaşabiliriz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ