Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Çocuk parklarına baz istasyonu ayarı - Haberin Var Mı? Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu (BTK), Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesine Dair Yönetmelik’te değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, daha önce okullara getirilen “baz istasyonu kurmak için güvenlik mesafesi kuralı” genişletildi. Böylece, okul öncesi eğitim ile temel eğitim kurumları gibi oyun alanları için de baz istasyonu güvenlik mesafesi şartı getirildi. Güvenlik mesafesi, oyun alanının bahçe sınırından başlayacak.

        Düzenlemede, bu mesafenin hesaplanmasına yönelik bir formül de yer alıyor. Buna göre, söz konusu mesafe, baz istasyonunun çıkış gücüne göre değişiyor. Uzmanlar, bu mesafenin 1 metre ile 100 metre arasında değişebileceğine dikkat çekti. Baz istasyonları, güvenlik sertifikası da alacak.

        Baz istasyonlarının kurulduğu yerlerde, sistemin faaliyete geçmesinin ardından 7 gün içinde gerekli elektromanyetik ölçümler yapılacak ve bu ölçümler kuruma gönderilecek. Yönetmelikle, baz istasyonlarının sahip olması gereken elektronik alan ve manyetik alan şiddet değerleri de düşürüldü. Belirlenen limit değerlerin üzerinde faaliyet gösteren cihazlar ile çocuk oyun alanı sınırlarını ihlal eden cihazlar, en geç 1 yıl içinde yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ