Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? 'Deneyim tasarımı ve yönetimi'nin en iyileri XCO'da buluşuyor - Haberin Var Mı? Haberleri

        Marketing Türkiye’nin öncülüğünde düzenlenen XCO, “fark yaratan birdeneyim” yaşatma iddiasıyla yola çıkıyor. Zirvede ayrıca; müşteri deneyiminien iyi yöneten ulusal ve uluslararası markalar da ödüllendirilecek.

        Dünyada giderek yükselen bir değer olan ‘deneyim’, pazarlama profesyonelleritarafından araştırılıyor, anlamlandırılıyor. Bütünleşik pazarlamanın lider dergisiMarketing Türkiye de bu yükselen değeri düzenleyeceği zirveyle taçlandırıyor.

        Marketing Türkiye tarafından 23 Mayıs Pazartesi günü SALT Galata’da düzenlenecekDeneyim Tasarımı&Yönetimi Konferansı XCO ile “fark yaratan bir deneyim” ortayakoyulacak.

        “Özgün Müşteri Deneyimi” ve “Kusursuz Servis Tasarımı” konularındavizyon yaratma hedefiyle yola çıkan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan zirve, işdünyasını gerçek hayat ile “müşteri deneyim” olgusu etrafında bir araya getirmeyiamaçlıyor.

        Günseli Özen Ocakoğlu: Farklı bir konferans deneyimi olacak

        Zirveyle ilgili konuşan Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli ÖzenOcakoğlu, Deneyim bir kavramdan öteye giderek başlı başına yükselen birpazarlama yaklaşımı oluyor. Her ne kadar tüm kuşaklar için “deneyim” çok önemliolduysa da “yeni nesil Y’ler Z’ler deneyimlemeyi” öncekilere göre daha çokönemsiyor. Markalar da durumun farkında ve “ürün veya hizmetle iletişim kurmanın”ne denli elzem olduğunu görüyor. Biz de istedik ki Deneyim Tasarımı&YönetimiKonferansı 30’dan fazla sektörde tüm sorulara cevap versin. Farklı bir konferansdeneyimi sunma isteğimizi SALT Galata’yı da bizzat deneyimleyerek hayatageçireceğiz. SALT Galata’nın büyülü sahnesi 38 konuşmacımıza ev sahipliğiyaparken deneyim alanındaki sürprizler ve Neolokal’in dünyaca ünlü şefi “tattasarımcısı” Maksut Aşkar’ın yarattığı lezzet deneyimiyle konferansın kendisi birdeneyim olacak” diye konuştu.

        Önemli konuşmacılar birikimlerini paylaşacak

        23 Mayıs 2016 Pazartesi SALT Galata’da tüm gün sürecek Deneyim Tasarımı&Yönetimi Konferansı XCO’ya, Türkiye’den ve dünyadan önemli konuşmacılarkatılacak. Gazeteci-yazar Jay Cassano, haberci gözüyle bölge insanıyla ilgiligözlemlerini katılımcılarla paylaşırken; SAS Orta Doğu, Afrika ve Türkiye PazarlamaMüdürü Nurcan Bıçakçı Arcan ise konferansta “Müşteri Yolculuğunda Veri Analitiği”nianlatacak.

        Perakende ve deneyim tasarımıyla marka stratejisi üzerine yoğunlaşmışbir girişimci olan ve I-AM London Kreatif Tasarım Ajansı Kurucu Direktörü JonBlakeney da katılımcılara, bütüncül bakış açısıyla deneyimin tasarımda nasılbuluşturulabileceğini aktaracak.

        Konferansın ikinci yarısında FutureBright Group Kurucu & Yönetici Ortağı AkanAbdula, katılımcılarla “Oto Pilota Bakmadan Deneyim Kurgulamayınız” başlıklısunumu paylaşacak.

        1985'ten 1998’e kadar Cirque du Soleil’in tüm şovları vegelişiminde önemli rol alan Franco Dragone Entertainment Group’un sözcüsü RobertJuarez ile pazarlama alanında teknolojiyi, temalı etkinlikleri ve tasarım deneyiminikullanarak fark yaratan Marketing Toys’un kurucusu Koray Özdemir birlikte sahneyeçıkacak. Yapı Kredi Çağrı Merkezi Direktörü Aslı Çiftçi, “Kişiye Özel Finansal HizmetTasarımı”nın nasıl gerçekleştirildiğini anlatacak.

        Fransa’nın en ünlü perakende ve alışveriş bloglarından birinin kurucusu olan, AltaviaGroup Shopper Mind Genel Müdürü Jean Marc Megnin, Shangai’dan New York’aalışverişçi deneyimindeki büyük gelişmeleri aktaracak.

        Jules Verne Travel&EventGenel Müdürü ve Jabiroo.com kurucusu Ayşe Yağcı Büyükpınar, kişiye özeltasarlanmış seyahat programı deneyimini paylaşacak. TAV Havalimanları İşletmeHizmetleri Genel Müdürü Ali Bora İşbulan, havalimanlarında hızın ve konforundeneyimini anlatacak.

        Zirvenin son konuşmacısı ise uzun yıllar pazarlama ve satışalanında üst düzey yöneticilik yapan ve müşteri sadakat programları proje yönetimive danışmanlık hizmeti veren 360DRC Marketing’in kurucusu Özgür Şahin olacak.

        Müşteri deneyimini en iyi yaşatan firmalar ödüllendirilecek

        Deneyim Tasarımı&Yönetimi Zirvesi’nin hemen ardından, “Müşteri deneyimini en iyiyöneten markaların ödüllendirileceği A.L.F.A. (Actionable, Leader, Fast, Ambitious)Awards Ödül Töreni düzenlenecek. Sikayetvar.com’da yer alan gerçek şikayetleri bazalan ve araştırma metodolojisi Method Research Company tarafından geliştirilenA.L.F.A. Awards’da 25 sektörde müşteri deneyimini en iyi yöneten markalarödüllendirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ